logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Philips Oneblade 360 Blade


Een goed concept kan altijd beter – het zou behoorlijk suf zijn als je na de introductie van een fantastisch product achterover gaat leunen om te kijken hoe je concurrentie je inhaalt. Gelukkig zitten productontwikkelaars niet stil – ook niet bij Philips. Zo kreeg de Philips Oneblade een fantastische upgrade met de Philips OneBlade 360 Blade. Hij ziet er misschien uit als zijn voorganger, maar hij heeft een toffe nieuwe feature.

De mix tussen scheerapparaat en scheermes

Voor het geval je Philips Oneblade nog niet kent: dit compacte scheerapparaat slaat de brug tussen het ouderwetse scheermes en een high-tech scheerapparaat. Het heeft scheermesjes, die je makkelijk zelf kunt vervangen (iedere vier maanden, volgens het advies van Philips), waardoor hij nagenoeg geen onderhoud vraagt. Daarnaast heb je het gemak van een elektrisch scheerapparaat (zonder scheerschuim of -gel) en het gebruiksgemak van een scheermesje. De OneBlade heeft een soort raster van mesjes, die met 200 trillingen per seconde op en neer te gaan. Zo heb je een veilig, comfortabel en snel resultaat.

Philips Oneblade 360 Blade

Wat kun je daar nu nog aan veranderen? Welnu: de Oneblade 360 heeft een flexibele scheerkop gekregen! Daarmee is het nog makkelijker om de contouren van je gezicht te volgen, waardoor je een beter resultaat krijgt. Het maakt niet uit of je gaat voor een gladgeschoren resultaat of een aantal-dagen-baardje, want van kaal tot stoppel of baard kun je met dit model iedere situatie de baas. In de doos vind je bijvoorbeeld een opzetstuk om zelf de afstand tot het scheermes te bepalen, waardoor je jouw baard makkelijk op lengte kunt scheren. Let daarbij wel op dat je de beste resultaten behaalt bij regelmatig gebruik: een tondeusefunctie als deze heeft het niet echt voorzien op langere baardharen. Met het speciale mesje en opzetstukken voor de rest van je lichaam kun je overal op je lichaam veilig aan de slag of je nu gaat voor een paar millimeter of helemaal kaal. Volgens Philips kun je de OneBlade 360 werkelijk overal voor gebruiken.

Op afstand

Een kleine beperking vond ik de afstandsaccessoire: de kam hiervan is behoorlijk lang en puntig. Naast het feit dat ik regelmatig in mijn gezicht prikte (toegegeven, ik ben niet de meest handige persoon op aarde, maar toch) vond ik de afstandhouder niet even toegankelijk op lengte in te stellen. Ik prefereerde de afstandshouders van ons vorige model. Die zijn kleiner en compacter, waardoor je ook dichter bij de neus kon komen en de hoek van de kaaklijn sneller op lengte was (waarbij je ook weer profiteert van de nieuwe oneblade 360-kop!).

Opvallend detail

Is iemand dit al opgevallen? Wij hebben inmiddels drie modellen uit de Oneblade-serie in huis: ons eerdere review-exemplaar, de nieuwe Oneblade 360 en een Oneblade Pro. Alle drie hebben een andere stekker aan de lader, waardoor ze niet op de andere modellen te gebruiken zijn! Dat lijkt me persoonlijk tamelijk overbodig en vond ik eigenlijk ook wel vreemd. We hebben daarom ook een reactie gevraagd van Philips. Het antwoord was dat “alle OneBlade modellen in principe dezelfde ‘Piggynose’-stekker gebruiken. Deze moet soms vernieuwd worden als een nieuwer model ook een vernieuwd oplaadsysteem heeft, die er bijvoorbeeld voor zorgt dat hij sneller oplaadt.” In ons geval was het dus dom toeval, dat we een ouder model in huis hebben, een pro en dit nieuwe model!


Ga direct naar Philips Oneblade 360 Blade op BOL.com.

Recensie over Philips Oneblade 360 Blade

De Philips Oneblade 360 is weer een stukje comfortabeler en vooral preciezer dankzij de draaibare kop. Hierdoor volg je makkelijker de contouren van je gezicht, wat een sneller resultaat oplevert. De meegeleverde kam is multifunctioneel, maar wij prefereerden toch de ouderwetse opzetstukjes die slechts één afstand hebben. De accu gaat prima mee, maar laadt net als bij het vorige model traag op. Dat is dus een kwestie van goed in de gaten houden en regelmatig opladen, want snel even opladen is er echt niet bij. Het concept is nog altijd slim en steekt goed in elkaar.

Score: 8


Informatie

Philips Oneblade 360 Blade
Adviesprijs: 50 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.