logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Philips toont vier nieuwe koptelefoons


Philips presenteerde deze week vier nieuwe draadloze hoofdtelefoons voor iedereen die graag actief wil blijven. Daarbij toonde het mooie innovaties op het gebied van hartslagmeting, geluid via trillingen en UV-reinigingsfuncties. Hiermee wil Philips zijn positie op het gebied van sportkoptelefoons versterken. De nieuwe reeks koptelefoons bevat varianten voor op het oor, een nekband en echte draadloze oordopjes, die iedereen van serieuze atleten tot fitnessliefhebbers en dagelijkse hardlopers moeten aanspreken.

Vlaggenschip sportoordopjes: Philips A7306

Laten we beginnen met de A7306, het vlaggenschip uit de nieuwe lijn sportproducten van Philips. Deze oordopjes zijn true wireless earbuds. Ze worden geleverd met drie verschillende gekleurde rubber dopjes en drie afneembare oorhaken, zodat je de pasvorm kunt aanpassen op jouw oor. Bijkomend voordeel is dat externe geluiden beter geblokkeerd worden.

De A7306 is uitgerust met grote 9mm drivers en kan tot zes uur meegaan op een enkele acculading, met een extra 18 uur energie in de oplaadcassette. De oordopjes ondersteunen Fast Charge voor een uur batterijduur na slechts 15 minuten opladen. Een uniek kenmerk van de hoofdtelefoon is de ingebouwde hartslagmeter, die compatibel is met veel populaire fitness-apps. Andere belangrijke kenmerken zijn een waterdicht ontwerp, een oplaadetui met UV-reinigingsfunctie en de mogelijkheid om met één tik op de dopjes omgevingsgeluiden te horen.

De Philips A7306 is verkrijgbaar in het zwart en is verkrijgbaar vanaf het tweede kwartaal van 2021.

Op zoek naar coole gadgets?

Botgeleidende oordopjes: Philips A6606

De A6606-oordopjes beschikken over een titanium nekband hebben, waardoor ze bijvoorbeeld onder een fietshelm passen. In plaats van te kiezen voor conventionele drivers, gebruikt de A6606 beengeleidingstechnologie om trillingen via je jukbeenderen naar het oor te sturen. Hierdoor kun je naar muziek luisteren zonder omgevingsgeluiden volledig te blokkeren zoals traditionele oordopjes dat doen. Dat maakt sporten in de buitenlucht een stuk veiliger.

De oordopjes hebben een accuduur van negen uur, beschikken over 15 minuten Fast Charge-ondersteuning en hebben zelfs een goed zichtbaar LED-veiligheidslampje dat kan worden bediend via de Philips Headphones-app.

De Philips A6606 is verkrijgbaar in het zwart en komt in het tweede kwartaal van 2021 uit.

On-ear sporthoofdtelefoon: Philips A4216

De A4216 is de meest traditionele hoofdtelefoon uit de serie nieuwe modellen. De on-ear koptelefoon biedt passieve geluidsisolatie en is voorzien van grote 40 mm drivers om “gedetailleerd geluid met diepe basweergave” te produceren.

De oorschelpen bestaan uit traagschuim en verkoelende gel om. De stoffen delen van de koptelefoon kunnen worden verwijderd en gewassen voor extra hygiëne. De batterijduur is 25 uur en er is Fast Charge-ondersteuning met twee uur speeltijd na slechts 15 minuten opladen.

De Philips A4216 is verkrijgbaar in het, je raadt het al, zwart. Ze zijn beschikbaar in het tweede kwartaal van 2021.

Op zoek naar coole gadgets?

Sporthoofdtelefoon: Philips A3206

Als vierde model is er de A3206 draadloze oordopjes. Deze dopjes zijn versterkt met Kevlar en hebben een lichtreflecterend kabelontwerp voor extra veiligheid. Op de kabel vind je een afstandsbediening met drie knoppen en een shirtclip.

Deze oordopjes zijn speciaal ontworpen voor hardlopers, wandelaars en sportschoolliefhebbers. Ze zijn waterbestendig en worden geleverd met drie vleugeltips en drie oorhaken voor een stevige pasvorm. De oordopjes zijn compatibel met Google en Siri en gaan 10 uur mee na één keer opladen.

De Philips A3206 is verkrijgbaar in het zwart en is, net als de andere draadloze hoofdtelefoons, verkrijgbaar vanaf het tweede kwartaal van 2021.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.