Als vrouw vraagt het soms veel om altijd maar je huid haarvrij te hebben. Er zijn verschillende methoden om gladde, haarvrije benen, bikinilijn, oksels of gezicht te krijgen. Maar niet alle methoden werken even prettig of zijn niet effectief. Denk daarbij aan scheerirritaties, ingegroeide haartjes of het snel terugkeren van de haartjes. Sinds een tijdje is IPL een populaire methode om voor lange tijd haarvrij te zijn. Wij waren benieuwd en gingen aan de slag met de Philips Lumea IPL Hair Removal 9900 BRI958.
Wat is IPL?
Philips Lumea IPL 9900 Series met SkinAI gebruikt de lichttechnologie Intense Pulsed Light (IPL). Deze technologie wordt ook steeds meer in professionele schoonheidssalons gebruikt. Door lichtpulsen op de huid wordt het haarzakje langdurig in slaap gebracht, waardoor de haren langere tijd wegblijven en uitvallen. Dit geeft uiteindelijk (na een aantal behandelingen) een gladde, haarvrije huid. Volg je alle instructies, dan kan na drie behandelingen het haar op de benen tot 92% verminderd zijn, maar iedereen reageert anders op de behandelingen. Het is lastig om de lichtflitsen precies aansluitend te plaatsen, dus ik ga ervan uit dat ik wat meer behandelingen nodig heb. De Lumea IPL 9900 Series zijn geschikt voor het gezicht, armen, oksels, buik, benen en de gevoelige zones zoals de bikinilijn. Het spannende van dit apparaat is dat hij gebruik maakt van AI. Om het apparaat optimaal te gebruiken is de app een belangrijk onderdeel.
AI-aangedreven huidanalyse en begeleiding
De Lumea IPL 9900 Series wordt geleverd met drie nieuwe AI-aangedreven functies in de Lumea-app. Ze zorgen voor gepersonaliseerde virtuele huidanalyses en begeleiding. Zelf heb ik nog niet alles ondervonden maar dit zijn de AI-aangedreven functies in de Lumea-app:
- Skin-Selfie Analyzer: de wekelijkse selfie-scan biedt Lumea-gebruikers inzicht in de gezichtshuid door zes belangrijke statistieken te meten, waaronder huidglans, textuur en meer. Op basis hiervan krijgen gebruikers waardevolle inzichten en tips over hoe ze de algehele huidgezondheid kunnen verbeteren;
- Audio Flash Counter: biedt real-time begeleiding over de dekking van het behandelgebied en geeft tips om de techniek van de gebruiker te verbeteren, zodat je geen plekken meer vergeet;
- Body Hair Analyzer: gebruikers kunnen hun haarvermindering tussen IPL-behandelingen volgen, zodat gebruikers hun voortgang in de loop van de tijd kunnen zien en behouden.
De Philips Lumea app
Ik ben begonnen met het lezen van de papieren handleiding om daarna aan de slag gegaan te met de Lumea. Op een later moment heb ik de app geïnstalleerd; dat had ik achteraf gezien voor mijn eerste keer gebruik moeten doen. Want de app geeft je hele handige tips, die niet in de papieren handleiding staan. Bij de eerste keer openen van de app word je door de instellingen geloodst en daarmee registreer je gelijk je Lumea voor de garantie. Hier is echt goed over nagedacht! Op naar het invoeren van mijn behandelplan. Toen ik de Benen behandeling aanklikte, kreeg ik een informatie tekst te zien (waarvan op mijn telefoon niet alle tekst helemaal in beeld was overigens; klein verbeterpuntje), met daaronder twee buttons om te kiezen of dit de eerste behandeling is of dat je de behandeling al eerder gedaan hebt. Ik was bang dat ik de app niet meer goed zou kunnen gebruiken aangezien ik al met mijn behandelplan gestart was, maar de behandeling is met terugwerkende kracht in te voeren via de button ‘eerder gedaan’! Via de app kun je vervolgens de kleur van je huid en lichaamshaar aangeven. Daarna wordt gevraagd of je de huidtest hebt uitgevoerd, zo ja, dan wordt stap voor stap uitgelegd wat je moet doen voor de behandeling.
Op stroom of draadloos
Zelf heb ik het apparaat alleen nog maar gebruikt terwijl hij op de stroom aangesloten was. Maar hij is dus ook draadloos te gebruiken, als je zorgt dat je hem van tevoren oplaad. Een voordeel van het gebruiken op stroom is dat de Lumea de flitsen sneller na elkaar geeft. Dus je bent sneller klaar.
De IPL-behandeling
Je huid haarvrij maken
Voordat je de behandeling met de Lumea start, dien je je huid haarvrij te maken. Dit kan met diverse methoden: scheren, epileren of waxen (na het waxen moet je 24 uur wachten met het doen van de IPL-behandeling). Voorafgaand aan de eerste IPL-behandeling dien je overigens wel een huidtest te doen, om te kijken of er geen huidreacties optreden en welke flits-intensiteit voor jouw huid geschikt is. Als er na 24 uur geen huidreacties zijn ontstaan, dan kun je de hoogste intensiteit gebruiken die voor jou prettig aanvoelt.
Lichtvenster opzetstuk plaatsen
Bij de Lumea IPL 9900 Series zitten verschillende opzetstukken voor het lichtvenster. Bij de BRI958 zitten 4 opzetstukken. Een opzetstuk voor het lichaam waar je grotere oppervlakten mee behandeld, zoals je benen. Het gezichtsopzetstuk heeft een rood en kleiner venster waar het licht doorheen flitst. Voor de oksels is het venster wat minder breed als het venster van het lichaamsopzetstuk en als laatste heb je nog het bikinilijn-opzetstuk. Bij een van de andere modellen is er voor de oksels en de bikinilijn een en hetzelfde opzetstuk. Zorg altijd dat je het lichtvenster en het gebruikte opzetstuk na afloop schoonmaakt. Controleer voordat je de IPL-behandeling begint altijd of het lichtvenster schoon is, zodat het IPL-apparaat goed zijn werk kan doen.
Intensiteit vaststellen met de SmartSkin-sensor
Als je benen haarvrij zijn kun je met de SmartSkin-sensor vaststellen welke intensiteit je dient te gebruiken voor jouw huidskleur. Het lampje knippert bij de intensiteit die voor jouw huidskleur het beste werkt, met de bevestigingstoets kun je eenvoudig deze intensiteit instellen.
En…. flitsen maar
Nu ben je klaar voor de IPL-behandeling, tijd om te gaan flitsen! Het is belangrijk om het lichtvenster van je IPL-apparaat recht op je huid te plaatsen. Door lichte druk op het apparaat te geven, zorg je dat het lichtvenster netjes op de huid staat. Je kunt op 2 manieren flitsen, door kort op de flitsknop de duwen of door de flitsknop ingedrukt te houden. De manier verplaats en flits is geschikt voor de kleine gebieden, zodat je wat preciezer te werk kan gaan. Voor grote gebieden zoals de benen is de schuif en flits manier echt ideaal. Tussen elke flits zit precies genoeg tijd om de Lumea een stukje te verplaatsen.
Elk stukje huid flitsen met de Audio Flash Counter
Wat ik wel gemerkt heb, is dat het lastig is om te bepalen welk stukje huid je nu gehad hebt. In de papieren handleiding wordt aangegeven dat elk stukje huid maar 1x geflitst mag worden. Ik ben in eerste instantie iets te voorzichtig daarin geweest. Voor de tweede behandeling heb ik de app geïnstalleerd en doorlopen. In de app is goed te zien dat je de Lumea best dicht bij elkaar moet laten flitsen. Omdat je wel wat moet overlappen, aangezien het opzetstuk groter is dan het venster waardoor het licht komt. Door dicht op elkaar te flitsen geeft dit een beter resultaat. Via de app krijg je ook nog tips om effectief te ontharen, door bijvoorbeeld je benen op te meten, geeft de app aan hoeveel flitsen er nodig zijn om je benen effectief te flitsen. Wanneer je dat gebied gaat flitsen, kun je bijhouden hoeveel flitsen je gebruikt. Wanneer je dit invoert en je gebruikt minder flitsen, geeft de app aan hoeveel van dit gebied je behandeld hebt en (in mijn geval) de tip dat ik dichter op elkaar moet flitsen. Voor het flitsen kun je de Lumea op 2 manieren op de huid plaatsen, met het venster horizontaal of verticaal. Afhankelijk van de richting, geeft de app aan hoe vaak je dient te flitsen.
Intensiteit
Het kan zijn dat tijdens het flitsen sommige plekken wat gevoeliger zijn. Zelf merkte ik bij mijn benen dat het flitsen op mijn knie en knieholte de intensiteit die de SmartSkin-sensor voor mijn benen vastgesteld had, wat te hoog was. Het gaf een beetje een branderig gevoel, dus ik zet de intensiteit bij die gebieden nu voortaan lager.
Na het flitsen
Het is belangrijk om na een IPL-behandeling uit de zon te blijven met het behandelde gebied. Dus de eerste 48 uur mag je niet in de zon gaan liggen of een lange wandeling in de zon gaan maken. Een korte blootstelling aan de zon is uiteraard niet te ontkomen en ook prima. Wanneer je na die 48 uur in de zon bent met de behandelde gebieden, bescherm ze dan door een zonnebrandcrème van minstens SPF 50 te gebruiken. Na de eerste IPL-behandeling moet je 2 weken wachten voordat je de 2e behandeling doet. Prettig is wel dat je enkele dagen speling hebt, als je bijvoorbeeld op 10 juni je behandeling moet doen, mag je 2 dagen voor of na die dag de IPL-behandeling doen, dus als je tussen 8 en 12 juni de behandeling doet, zit je nog goed in je behandelschema. Via de app krijg je netjes een melding als je volgende behandeling aan de beurt is.
Philips Gezichtsverwijderaar 5000 Series
Bij de Philips Lumea IPL 9900 Series wordt ook de Philips Gezichtsverwijderaar 5000 Series geleverd. Dit apparaat is speciaal ontworpen om de fijnste haartjes op de bovenlip, kin, wangen en kaaklijn op een zachte wijze te verwijderen. De haartjes zullen niet dikker of donkerder teruggroeien. De gezichtshaar verwijderaar is compact en heeft een ingebouwde Ledverlichting en spiegel. Deze zorgen voor een maximale zichtbaarheid en zorgt dat je zelfs de kleinste haartjes kunt verwijderen. De zelfslijpende mesjes en de hypoallergene kop, biedt de gezichtshaar verwijderaar een huidvriendelijke en effectieve ervaring.
Ga direct naar Philips Lumea 9900 IPL hair removal op BOL.com.
Recensie over Philips Lumea 9900 IPL hair removal
Aangezien ik nog niet heel veel behandelingen heb gedaan, kan ik nog niet zeggen of het ook echt haarvrije huid geeft. Wel zie ik dat op delen van het behandelde gebied, er geen haren meer teruggegroeid zijn. Dus dat geeft mij goede hoop dat het een kwestie van tijd is, voordat mijn benen haarvrij zijn. Ook de huidirritaties die ik normaal na het scheren heb, zijn door het gebruik van de Lumea verdwenen. Mijn benen voelen superglad aan en ik ga zeker nog door met de behandelingen, zodat de haartjes over een tijdje voor langere periode wegblijven. Ook nog even het vermelden waard, is dat er een opbergtasje bij zit om alle onderdelen in te bewaren. Alleen de oplaadkabel past er niet bij, dus dat is net even jammer. Voor de rest ben ik super enthousiast over de Philips Lumea IPL 9900 Series. Het enige minpunt is dat ik in de lente begonnen ben met de behandeling, dus nog te weinig behandelingen heb gehad waardoor de haartjes helemaal wegblijven tot de volgende behandeling. Mijn advies dus: begin in het najaar met de behandeling, dan heb je heerlijk gladde benen als het mooie weer zich aandient.
Score: 9
Informatie
Philips Lumea 9900 IPL hair removalAdviesprijs: 549 euro.
Op zoek naar coole gadgets?