Zuiniger dan ooit: Philips LED lampen met A-label


Geplaatst

in

door

Tags:

Vanaf 1 september 2021 zijn er nieuwe – strengere – regels op energielabels. Inmiddels hadden namelijk zo’n beetje alle fabrikanten de A-status wel verkregen… en bepaal je dan nog wie het zuinigst zijn? Er komt dus een herverdeling aan op alle energielabels, waarbij energieklasse A eigenlijk verschoven wordt naar energieklasse G. Dat schept nieuwe mogelijkheden om te groeien en te ontwikkelen. Signify loopt hierbij al flink vooruit en komt met nieuwe LED-lampen die ook volgens de nieuwe regels energieklasse A toebedeeld mogen krijgen.

philips led classic bulb

Zuiniger dan LED lampen

De eerste Philips LED A-klasse lampen voldoen aan de strengere EU-regelgeving voor ecodesign en energielabels die op 1 september 2021 van kracht wordt. De nieuwe Philips LED-lampen heeft een langere levensduur (tot 50.000 branduren!) en zijn daarmee een duurzame investering voor zowel de planeet als je portemonnee. De duurzamere LED-lampen zijn verkrijgbaar in 40W en 60W equivalenten en zullen op 1 september 2021 in de winkelrekken liggen.

Wat houdt energielabel A in?

Voor een A-klasse classificatie onder de nieuwe regelgeving moeten verlichtingsproducten een energie-efficiëntie van 210lm/W bereiken. Signify heeft vier reguliere A-vormige lampen ontwikkeld en ontworpen die aan deze criteria voldoen. Dit betekent dat ze 60% minder stroom verbruiken om dezelfde lichtopbrengst en -kwaliteit te bereiken als standaard Philips LED-lampen. Dankzij deze technologische doorbraak zijn de nieuwe producten de eerste in een reeks nieuwe Philips LED A-klasse lampen die voldoen aan het hoogste niveau in de nieuwe EU-wetgeving voor energie-etikettering.

De lamp die een halve eeuw meegaat

De nieuwe Philips LED A-klasse lampen – die voldoen aan de hoogwaardige Philips EyeComfort[1]-criteria – zijn de meest energiezuinige lampen van het merk in deze vorm tot nu toe. Consumenten kunnen profiteren van een 3,5 keer langere levensduur dan de Philips LED reguliere A-vormige equivalenten, aangezien de nieuwe lampen ongeveer 50.000 uur licht kunnen geven. Dit komt neer op een gemiddelde levensduur van 50 jaar[2], wat de consument op lange termijn een slimme investering oplevert, zowel voor de planeet als voor zijn portemonnee.

“Onze passie voor een betere en duurzamere wereld heeft ons ertoe aangezet om verder te innoveren en de energie-efficiëntie van onze LED-verlichting te verhogen. Met deze technologische doorbraak hebben we onze meest energiezuinige lamp ooit in deze vorm gecreëerd, met behoud van dezelfde hoogwaardige LED-verlichting die onze klanten gewend zijn,” zegt Michael Rombouts, Business Unit leader LED Lamps and Luminaires bij Signify. “Met deze innovatie lopen we ver vooruit op de nieuwe EU-regelgeving en dit is nog maar het begin. We zullen consumenten de beste kwaliteit LED-verlichting blijven bieden, terwijl we onophoudelijk werken aan verdere productverbeteringen om bij te dragen aan een betere wereld.”

Beschikbaarheid

Je kunt de nieuwe Philips LED A-klasse lampen herkennen aan dezelfde plasticvrije verpakking die je gewend bent, maar dan met een groene achtergrondkleur. De energielabels van de andere producten in het Philips LED-assortiment zullen na 1 september geleidelijk worden gewijzigd om te voldoen aan de nieuwe EU-wetgeving inzake etikettering.

Signify is vastbesloten om de efficiëntieniveaus voor alle vormfactoren in de loop van de tijd verder te verbeteren en blijft zich inspannen om eind 2021 plasticvrije verpakkingen voor al zijn consumentenproducten te realiseren.

Adviesprijzen:

· Philips LED Classic lamp clear 40W: Wit (3000K) en Koel wit (4000K): €9,99

· Philips LED Classic lamp clear 60W: Wit (3000K) en Koel wit (4000K): €11,99

Op zoek naar coole gadgets?

ZOEK OP DE SITE

PRIJSVRAGEN

ONZE TOPSUGGESTIES

coolesuggesties topper vierkant

ONZE NIEUWSTE BERICHTEN

 • vrienden vriendengroep

  Los conflicten in de vriendengroep op met een mediator

 • Bak De allerbeste recepten van Paul Hollywood

  Boek recensie: Bak! De allerbeste recepten van Paul Hollywood

 • joy ride

  Alle remmen los in ‘Joy Ride’

 • oppo a78 5g

  Nieuwe OPPO A78 5G met 33W snelladen en 50MP-camera

 • Recensie InfinityLab ClearCall 4

  Gadget review: InfinityLab ClearCall

 • Recensie 7 Wonders Edifice

  Spel recensie: 7 Wonders Edifice uitbreiding

 • curacao

  Last minute Curaçao boeken: voordelen en tips

 • Forever 80s boekbespreking

  Boek recensie: Forever 80’s

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.