logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Philips komt met nieuwe tv’s en coole soundbar


Dit jaar komt Philips TV met een opvolger van de bijna iconische ’the one’-televisie. Het gaat om de Philips 8807 Ambilight tv, die een perfecte match gaat vormen met de multifunctionele Philips B8507 3.1 Dolby Atmos soundbar. Beide producten beloven de belangrijkste kenmerken van een premiummodel, maar tegen een ultraconcurrerende mid-range prijs.

Philips The One 8807

De Philips Performance 8807-serie zal beschikbaar zijn in een flink aantal formaten, van een relatief bescheiden 43-inch model tot een imposant beeldscherm van 86 inch in diameter. De televisies gebruiken de 5e generatie P5-processor van Philips met een hoogwaardig, breed
kleurengamma, 120 Hz LCD-scherm. HDR-ondersteuning is omvangrijk en omvat HLG-, Dolby Vision- en HDR10+-compatibiliteit. Daarnaast worden de televisies gekenmerkt door een heel dunne zilveren rand rondom het beeldscherm, met aan drie kanten het befaamde Ambilight-systeem. Met Ambilight wordt de muur in een sfeervol licht gehuld, passend bij het beeld. Dat zorgt voor een meeslepende kijkervaring. De televisie staat op een schuine middenstandaard. De grotere varianten hebben zilveren ‘sticks’ als standaard.

Gamers voorop

Dankzij de HDMI 2.1 mogelijkheden zijn deze modellen heel geschikt voor gamers. Met functies als e-ARC, VRR-ondersteuning voor 4K van 48Hz tot 120Hz bij een volledige bandbreedte van 48Gbps, plus FreeSync™ Premium-compatibiliteit en Auto-Low-Latency-modus worden zij echt in de watten gelegd. De input lag is slechts 9 ms, en een nieuwe on-screen gamebalk geeft snelle toegang tot beeld- en geluidsinstellingen via een vereenvoudigd menu. Zo kunnen game-instellingen snel worden gecontroleerd of aangepast tijdens het gamen. Gamers kunnen ook eenvoudig
VRR en AMD FreeSync™ inschakelen. De geluidskwaliteit is erg goed met twee naar beneden gerichte luidsprekers en een systeemvermogen van 20 W.

Verbonden geluid

De tv maakt gebruik van het Philips Home Wireless-systeem (aangedreven door DTS Play-fi-technologie). Zo kun je het geluid van de tv upgraden met een draadloze verbinding. Terwijl de The One B8507 soundbar een gemakkelijke allround audio-upgrade biedt, heb je ook de mogelijkheid om het Philips Home Wireless-systeem in te zetten om een op maat gemaakt geluidsplan te bedenken. De toevoeging van een paar speakers levert bijvoorbeeld een betere stereo ervaring voor films en muziek. Daarbij kan de tv gebruikt worden als middenkanaal. Door zowel voor als achter extra speakers en een draadloze subwoofer toe te voegen, kunnen je snel en eenvoudig een compleet draadloos surroundsysteem opzetten.

De Philips 8807 Ambilight TV is vanaf mei 2022 beschikbaar in 43”, 50”, 55’’, 65”, 75” en 86”. Prijzen zullen later bekend worden.
De Philips B8507 soundbar is vanaf juni 2022 beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van € 399,99.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.