logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Philips Hue wordt nog slimmer

philips hue

Philips Hue is het slimme lampensysteem van Philips, waarmee je via een app de kleur en de intensiteit van het licht kunt instellen. Via de officiële Philips Hue-app had je al een aantal mogelijkheden om speciale functies in te stellen voor het lichtsysteem, maar Philips Hue is nu nog slimmer geworden. Het is namelijk geïntegreerd in het systeem van IFTTT: If This, Then That. Als dit, dan dat. Het platform van IFTTT is ontzettend uitgebreid. Door de jaren heen zijn er heel wat bedrijven die hun apparaten willen koppelen aan dit platform. Google (Calendar, Mail, Weather), iOS, Nest, Facebook, Fitbit, Spotify, WeMo, UP… het zijn slechts enkele bedrijven waarvan je de apparaten of diensten kunt koppelen aan het IFTTT systeem.

Altijd verbonden

Het programma van IFTTT kun je vanuit verschillende apparaten beheren: vanuit je smartphone of tablet, maar ook vanuit je computer. En zo kun je bizar makkelijke en praktische koppelingen maken. Voor onze website bijvoorbeeld hebben we een aantal handige applets ingesteld. Als er een nieuw bericht wordt geplaatst, komt er bijvoorbeeld automatisch een melding op Facebook en Twitter. Als we een berichtje op Instagram plaatsen, kunnen we die met een speciale code doorplaatsen naar Facebook en Twitter. Maar ook voor jezelf kun je heel wat handigheidjes inprogrammeren. Als er vorst voorspeld wordt, kun je een mailtje ontvangen. Zo weet je of je jouw planten moet beschermen, of je auto in de garage moet zetten.

Licht op de zaak

IFTTT heeft onlangs bekend gemaakt dat ze officieel partner worden van Friends of Hue, waarmee ze toegang krijgen tot nog meer functies. Je kunt je lampen dus beter laten reageren op verschillende gebeurtenissen. Heb je een Fitbit smartwatch? Dan kun je bijvoorbeeld je lampen rood laten kleuren als je om een bepaalde tijd nog niet genoeg beweging hebt gehad. Of je kunt via de Nest afwezigheidsassistent ervoor zorgen dat je lampen op gezette tijden aan- of uitgaan. Als je een agenda-waarschuwing hebt, kun je de lampen even laten knipperen, als het tijd is om te koken verandert bijvoorbeeld bij ons de lichttemperatuur naar ‘helder’.


Op zoek naar coole gadgets?

Meer mogelijkheden

De mogelijkheden zijn eindeloos: er is bijvoorbeeld een Applet waarmee Philips Hue van kleur verandert als het International Space Station over de woning vliegt. Ook is het mogelijk om de Philips Hue lampen te laten flikkeren in de kleuren van je favoriete sportclub als zij scoren. Een andere mogelijkheid is om de lampen een signaal te laten geven als er regen wordt verwacht.

https://www.youtube.com/watch?v=WjUI5pHsDus&feature=youtu.be

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.