logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Philips Hue Tap Dial

Als je Philips Hue in huis hebt, kun je d’r maar beter optimaal gebruik van maken. Dat kan met timers in de Hue app, met routines in Google Home of bijvoorbeeld met bewegingssensoren. Toch wil je soms gewoon direct controle hebben – en dat kan met de nieuwe Philips Hue Tap Dial Switch.

Vormgeving

De Philips Hue Tap Dial Switch is een ronde knop, die is opgedeeld in vier knoppen en een draairing. Het is dus een schakelaar én een dimmer in één. Via de Hue app kun je de knop configureren en er je eigen instellingen aan meegeven. Zo kun je iedere knop toewijzen aan een enkele lamp, maar ook aan zones of kamers. Rondom de knop zit een grote draairing, die je in de app kunt instellen als dimmer. Zo kun je bepaalde lampen finetunen qua helderheid. Zoals je ziet zit de knop op een vierkante achterplaat. Deze achterplaat kun je op een muur, kast of voorwerp kleven. De ronde draaiknop hang je magnetisch aan de achterplaat (en met een kleine uitsparing blijft-ie altijd goed op zijn houder staan.

Zo stel je de Hue Tap Dial Switch in

Via de Philips Hue koppel je de Tap Dial Switch aan je Hue-ecosysteem. Dat gaat heel eenvoudig, het is een kwestie van drie stappen volgen die op je scherm verschijnen… en je bent klaar! Vervolgens kun je de Tap Dial Switch instellen. Dat doe je via de meest rechtse functie, Instellingen. Ga in dat menu naar Accessoires en selecteer de Tap Dial switch. Je kunt nu per knop de instellingen aanpassen. Je moet nu twee dingen bepalen:

  • Wat wil je veranderen met een druk op de knop? Je kunt per knop kiezen uit afzonderlijke lampen (die selecteer je uit de functie Mijn hele huis), complete kamers selecteren of zones, die je apart kunt definiëren. Je kunt dus voor knop 1 de woonkamer doen, maar onder knop 2 een specifieke lamp uit de woonkamer, die je tijdens het televisiekijken best uit wilt laten. Maar je kunt voor knop 2 ook een lamp kiezen in de keuken, de eetkamer of een andere willekeurige lamp.
  • Wat wil je laten gebeuren? Je hebt hier drie opties. De meest eenvoudige is Eén scene. Daarmee zet je een lamp (of kamer) aan en uit, in een instelling die jij hebt ingesteld. Met Scène doorlopen kun je een aantal verschillende instellingen kiezen wat betreft lichtkleur en helderheid. bij iedere druk op de knop ga je een scène verder, tot je weer bij het begin bent. Tot slot heb je Licht op basis van tijd, waarbij Hue zelf de lichtkleur en helderheid bepaald van het licht. Je kunt hier ook je eigen instellingen toevoegen, mocht je dat willen.
  • Tot slot kun je het gedrag van de dimmerring aanpassen. Daaraan kun je ook weer lampen koppelen uit je Hue-wereldje… en dat hoeven niet alleen de lampen te zijn die je hebt toegekend aan de knoppen! Je kunt zelfs instellen dat de lampen helemaal uit mogen met de dimmer (en je kunt ze op die manier ook inschakelen).

Toegegeven, het instellen van de knoppen kan even werk zijn. Ik koppelde bijvoorbeeld aan iedere knop een eigen lamp, van de eettafel, het werkeiland, onze flexplek en de leeshoek. Voor iedere lamp wilde ik schakelen tussen verschillende scènes, waarbij ik dus voor iedere lamp vijf scènes moest instellen. Maar goed, binnen 5 minuten was dat ook gepiept! en vergeet niet dat je alles naar wens kunt instellen. Wij hebben vier aparte lampen gekoppeld aan iedere knop (en de woonkamer onder de draaischijf), maar je kunt ook één kamer koppelen, met vier uitgesproken scènes onder iedere knop.


Ga direct naar Philips Hue Tap Dial op BOL.com.

Recensie over Philips Hue Tap Dial

CooleSuggesties topper

Vier knoppen en een draaischijf in één handige accessoire – het moet niet veel gekker worden met Philips Hue. Dit is misschien wel één van de meest uitgebreide bedieningselementen van Hue en vervangt zonder problemen een muurschakelaar, maar je kunt ‘m natuurlijk ook plat neerleggen op een kastje of tafel. De programmeerbaarheid van de knoppen én de draaischijf maken hem tot een praktisch hulpje, waarbij het vooral fantastisch is dat je ‘m helemaal naar jouw huis en naar jouw wensen kunt aanpassen. Heb je een flink aantal Hue-lampen in huis? Dan zul je hier ontzettend veel plezier aan beleven.

Score: 9


Informatie

Philips Hue Tap Dial
Adviesprijs: 49.95 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.