logo-liggend-wit-donkerblauw

Licht, camera, actie! Philips Hue Secure beveilingscamera’s zijn een feit


Het zat er al een tijdje aan te komen – er werd al een tijdje gefluisterd over de release van Philips Hue Secure slimme camera’s, sensoren en app-functies die je kunnen helpen je huis beter te beveiligen. Vanaf nu is dat ook echt een feit: er is meer duidelijkheid over Philips Hue Secure, waarmee je licht en beveiliging kunt combineren en je huis beveiligen.

Philips Hue Secure-camera’s

De nieuwe lijn Philips Hue Secure camera’s bestaat uit een aantal modellen streaming camera’s, die in 1080p HD beelden kunnen versturen naar de Hue app. Zo kun je altijd zien wat er binnen en buiten gebeurt. De witte of zwarte camera’s beschikken over een terugspreekfunctie en de mogelijkheid om met één tik in de app je verlichting te laten knipperen en het alarm van je beveiligingscamera afgaan. Uiteraard beschikken de Philips Hue-camera’s over end-to-end encryptie, zodat videoclips, snapshots en live beelden privé blijven. De camera kan herkennen of een melding wordt veroorzaakt door een persoon of een huisdier.

Installatie van Philips Hue Secure

Het installeren van de bekabelde camera is eenvoudig: bevestig de basisplaat tegen de muur of aan het plafond en maak de camera met de magneet vast aan de plaat. De camera kan ook worden gebruikt met de meegeleverde voet, waardoor je hem overal in huis kan plaatsen. Deze verzwaarde cameravoet verbergt bovendien de oplaadkabel. Je kunt ook kiezen voor de draadloze versie met batterij of het tafelmodel. Deze camera’s zijn waterproof en kunnen ook buiten worden geïnstalleerd met de camerasteun met grondspies. Indien gewenst sluit je ze aan op het bestaande laagspanningssysteem voor buiten van Philips Hue. Er komt ook een variant met verstraler, waarbij een camera en een schijnwerper zijn verwerkt. Deze schijnwerper is instelbaar in alle mogelijke kleuren.

Deursensor en contactsensor

Het Philips Hue Secure systeem wordt uitgebreid met een contactsensor. Deze kun je plaatsen op deuren, ramen of kasten, waarbij je direct een melding krijgt als deze wordt geopend. Bovendien kun je ze koppelen aan bestaande Philips Hue lichtpunten. Zo kun je de verlichting laten aangaan als een deur wordt geopend. Je kunt ook een melding ontvangen op je telefoon. De sensoren werken op batterij en hebben een zelfklevende achterkant, waardoor je hem bijna overal kunt plaatsen.

Privacy

Je kan de instellingen van je Philips Hue Secure camera personaliseren in de app. Maak Blackout-zones, die bepaalde delen van de videofeed privé maken, of Activity-zones, die meldingen voor bepaalde zones inactiveert. Je kan eenvoudig het systeem activeren en deactiveren, alarmen instellen of een tijdlijn van gebeurtenissen bekijken en nog veel meer. Je kunt rechten verdelen over verschillende leden van je gezin, waarbij je zelf bepaalt wie meldingen ontvangt, beelden bekijkt of instellingen kan wijzigen. Met een abonnement krijg je extra beveiligingsfuncties waarmee je slimme slimme bewegingsdetectiezones kan creëren en video-opnames opslaan. Kies voor het Basic plan om 30 dagen terug te kijken of het Plus plan om 60 dagen terug te kunnen kijken.

Prijs en beschikbaarheid

 • Philips Hue Secure bedrade camera – zwart of wit (beschikbaar vanaf herfst 2023): EUR 199.99 / EUR 229.99 with desktop stand
 • Philips Hue Secure camera met batterij – zwart of wit (beschikbaar vanaf herfst 2023): EUR 249.99
 • Philips Hue Secure verstraler met camera – zwart (beschikbaar vanaf Q1 2024): EUR 349.99
 • Philips Hue Secure contactsensor – zwart of wit (beschikbaar vanaf herfst 2023): EUR 39.99 (1-pack) / EUR 69.99 (2-pack)
 • Philips Hue Secure camera met grondspies (beschikbaar vanaf herfst 2023): EUR 39.99
 • Philips Hue Secure desktop camera – zwart en wit (beschikbaar vanaf herfst 2023): EUR 49.99
 • Philips Hue Secure low-voltage kabel voor buiten (beschikbaar vanaf herfst 2023): EUR 29.99
 • Philips Hue Secure anti-diefstal kabel (beschikbaar vanaf herfst 2023): EUR 14.99
 • Philips Hue Secure Basic plan met 30 dagen video-archief (beschikbaar vanaf herfst 2023): EUR 3.99 per camera per maand or EUR 39.99 per camera per jaar
 • Philips Hue Secure Plus plan met 60 dagen video-archief (beschikbaar vanaf herfst 2023): EUR 9.99 per maand or EUR 99.99 per jaar voor meerdere camera’s

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Marc avatar
  Marc

  leuk, maar is het een onviff camera? ik zit note te wachten op die abonnementen… als ik al een bewakings systeem heb


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.