logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Philips Hue Play lichtstrip met gradiënt voor pc

Hoe tof zou het zijn als je verlichting in je kantoor, werkplek of gameroom zichzelf aanpast aan wat je aan het doen bent? Ambilight, maar dan voor je computer, zeg maar? Het probleem daarbij was dat je afhankelijk was van losstaande lampen om te veranderen. Daar is nu verandering in gekomen met de Philips Hue Play Lightstrip met Gradiënt. Deze lichtbuis bevestig je achter je monitor en kan in verschillende segmenten van kleur veranderen. Zo krijgt je beeldscherm die ultieme Ambilight-ervaring!

Bevestigen

Dat klinkt lastig, om zo’n lichtslang achter je monitor te bevestigen, maar dat is helemaal niet zo. Je kunt de Philips Hue Play lichtstrip in twee verianten aanschaffen: voor 24/27-inch monitoren of voor 32/34-inch monitoren. Er is zelfs een lange variant beschikbaar, die geschikt is voor een setup met drie monitoren! Op de achterkant daarvan plak je met dubbelzijdige tape beugels, waar je de lichtslang indrukt. In totaal plak je 5 beugels vast. Begin met de drie bovenste beugels, druk de lichtslang erin (let op het witte stipje, dat het midden van de slang aanduid) en kleef vervolgens de laatste twee steuntjes vast, onderaan de monitor. Je hebt nu een lichtslang die de linkerkant, de rechterkant en de bovenkant behelst. Sluit hem vervolgens aan op het stroomnet en je kunt van start.

Installatie van de Philips Hue Play lichtstrip

Als je dit hebt gedaan en je hebt de lamp gekoppeld met de Hue-app, kun je hem net als alle lampen in huis bedienen via de Hue app. Maar daar was het je natuurlijk niet om te doen. Jij wil dat de lampen reageren op wat er op het scherm gebeurt! Daarvoor moet je een paar stappen uitvoeren. Allereerst moet je in de Hue-app een Entertainmentruimte maken. Ja, ik weet het – ook als het je kantoor of werkplek is, heet het een entertainmentruimte.

Je entertainmentruimte vormgeven

Heb je deze entertainmentruimte aangemaakt, dan kun je daar nog meer lampen aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan je plafondlamp voor meer impact, maar ook andere lampen op je bureau of als vloerlamp kun je toevoegen in je ruimte. De app laat je zelfs de positie van de lampen bepalen, zodat ze optimaal kunnen meedoen met de licht-synchronisatie. De belangrijkste basis is natuurlijk de lichtstrip, die het licht op de muur reflecteert en daardoor al een heel comfortabele ervaring levert. Met enkel de lichtstrip schijnt er namelijk geen licht in je monitor, terwijl je omgeving wel verlicht wordt.

Licht op je scherm

1662469764118

Er zijn twee manieren om het licht te koppelen met je computer-activiteiten. De makkelijkste manier is om gebruik te maken van de Hue Sync app, die je kunt downloaden voor je computer (Mac of PC). Met deze app wijs je een entertainmentruimte aan en kies je hoe de lampen moeten reageren (muziek, film, games) of kun je een lichtscène kiezen. Handig, praktisch én efficiënt. Je kunt zelfs de lampen automatisch laten activeren zodra je jouw computer aanzet.

Tip: wil je de lampen laten uitgaan zodra je de HUE synchronisatie stopt? Daarvoor moet je in de Hue-app zijn. Ga daarin naar Instellingen>Entertainmentruimte>Wanneer de synchronisatie stopt en kies daar voor de optie UIT.

Gebruik je de Hue Sync App? Dan zul je zien dat je lang niet alle content kunt syncen. Netflix, HBO Max, Prime Video en Disney+ bieden namelijk content die beschermd is via DRM (Digital Rights Management), die Hue niet kan of mag uitlezen. Kijk je veel films of series op je computer, dan zul je gebruik moeten maken van de Philips Hue Play HDMI Sync Box. Deze koppel je tussen je computer of console en je monitor en neemt de taken van de Sync App over… maar kan wel reageren op alles wat hij voor de kiezen krijgt. Het is een extra investering, maar je kunt de box ook gebruiken als HDMI-hub en verschillende apparaten combineren naar één HDMI uitgang. Het is dus ook een stukje gemak dat je in huis haalt, naast de toffe extra features die je aan je kantoor, werkplek of mancave toevoegt!


Ga direct naar Philips Hue Play lichtstrip met gradiënt voor pc op BOL.com.

Recensie over Philips Hue Play lichtstrip met gradiënt voor pc

De Philips Hue Play lichtstrip met gradiënt voor pc is een geweldige uitbreiding voor je computer-setup, waarbij de lichtstrip reageerd op wat er op het beeld gebeurt. Jammer genoeg zitten er wat beperkingen aan de Hue Sync app, die tegen de limieten van DRM-content aanloopt. Kijk je dus veel series en films via streamingdiensten? Dan zul je toevlucht moeten zoeken tot de additionele Hue Play Sync Box. Die box heb je ook nodig wanneer je een gameconsole (of consoles) aansluit op je monitor. Het licht is fel genoeg om de kamer goed te verlichten. De installatie is eenvoudig, dankzij de losse beugels kun je de Hue Play lightstrip op zowel rechte als gebogen monitoren bevestigen.

Score: 8


Informatie

Philips Hue Play lichtstrip met gradiënt voor pc
Adviesprijs: 150 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.