logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Philips Hue Play HDMI Sync Box

Philips televisies hebben een groot voordeel ten opzichte van andere merken: de Ambilight! Een geweldige functie, waarbij de rand van het televisiescherm oplicht in kleuren die overeenkomen met het beeld op televisie. Dat zorgt voor een indrukwekkende weergave en beleving, zeker wanneer je het combineert met een goede surroundset. Toch was die functie tot nu toe enkel voorbehouden aan Philips televisies. Tot nu toe… want wij maakten al kennis met de Philips Hue Play HDMI Sync Box!

Wat is de Philips Hue Sync Box

De Sync Box van Philips Hue is een kastje dat je tussen je televisiedecoder, dvd-speler, gameconsole of Apple TV en je televisie plaatst. Het signaal van je device gaat nu via de Philips Hue Play HDMI Sync Box naar je televisie. Gewoon, via een HDMI kabel. Daar is weinig technisch vernuft voor nodig. Je kunt in totaal vier apparaten via HDMI aansluiten. Met behulp van de Hue Sync App, gratis te downloaden in ieder App store, kun je de functie van de Sync Box instellen. Aan de hand van het signaal krijg je nu een bepaalde modus toegewezen waarmee de Sync Box zijn werk gaat doen… en dat is in principe communiceren met Philips Hue lampen, die de kleine zwarte doos op afstand van kleur en intensiteit laat veranderen. Geweldig cool! Je bepaalt overigens zelf welke lampen je mee laat doen. Die lampen moet je in de standaard Hue app namelijk toekennen aan een entertainmentruimte. De rest wijst zichzelf.

Entertainment optimaliseren

Dankzij de kleurentechniek van Philips Hue kleurenlampen kun je op die manier films en series helemaal tot leven brengen. Ze voegen betovering toe aan je favoriete sprookjes en synchroniseren de verlichting met muziek en games, en dat alles via de nieuwe Philips Hue Play HDMI Sync Box. Hiermee kun je tot maar liefst tien verschillende Philips Hue lampen tegelijk bedienen. Je kunt bijvoorbeeld een tweetal lichtbalkjes achter je televisie plaatsen, of een lichtslang, maar je kunt ook de lamp naast je bank laten besturen door de Hue Sync Box. Dat alles bepaal je door middel van de functie Entertainmentruimtes, in de Philips Hue app. Vervolgens regel je de instellingen van de Philips Hue Play HDMI Sync Box in de speciale Philips Hue Sync app.

Wat kun je met de Philips Hue Sync App?

Deze nieuwe app is – net als de Hue App – altijd in beweging. Het kan dus best zijn dat er nieuwe opties zijn toegevoegd aan het systeem. Laten we hopen van wel, er zijn zo veel mogelijkheden denkbaar! In de app kun je per HDMI kanaal een aantal instellingen maken. ZO kun je kiezen wat voor signaal er op binnenkomt: tv, games of muziek. Daarbij geef je aan hoe intens de lampen er rop moeten reageren, die je in vier stappen kunt instellen van subtiel tot extreem. Mijn voorkeur is eigenlijk High, de stap voor Extreme. Dat geeft in bijna alle situaties een mooi effect, hoewel je bij normale televisie misschien liever gaat voor Subtle of Moderate, omdat je anders wel heel veel input krijgt via je lampen. Uiteraard kun je ook de lichtsterkte van de lampen instellen, met fel wit als maatstaf. In de app kun je ook een naam geven aan je HDMI-poorten, zodat je ze snel en gemakkelijk kunt herkennen. Je kunt bovendien instellen of je de poorten automatisch wil selecteren, hoewel die functie tamelijk overbodig lijkt. Natuurlijk wil je dat!


Recensie over Philips Hue Play HDMI Sync Box

CooleSuggesties topper

Wanneer je op zoek bent naar een mega coole toepassing van je Philips Hue lampen, dan is dit wel echt de bom. Het zorgt ervoor dat je lampen reageren op het beeld dat te zien is op televisie, van één van de vier bronnen die je kunt aansluiten op dit kastje. Lampen achter je televisie zorgen voor directe sfeer, maar lampen in de buurt van je televisie laten reageren is ook geweldig. De Sync Box werkt probleemloos en is heel eenvoudig te installeren. Let wel dat je hiervoor een Hue Bridge én Philips Hue lampen nodig hebt. Je kunt deze Sync Box natuurlijk ook gebruiken tussen een gameconsole en een monitor, dat spreekt voor zich. Succes gegarandeerd voor een ultieme man-cave!

Score: 9


Informatie

Philips Hue Play HDMI Sync Box, Philips
Meer weten?
Prijs: 249 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] is al een tijdje een mogelijkheid om je televisie te voorzien van Ambilight. Met de Philips Hue Play HDMI Sync Box kun je het beeldsignaal van je decoder, dvd-speler of gameconsole gebruiken om Philips Hue-lampen […]

  2. […] lampen aan een zone, zodat je ze tegelijk kunt bedienen. En koppel je hem aan bijvoorbeeld de Hue Play HDMI Sync, dan kun je de hele ruimte van kleur laten veranderen met die spotjes, terwijl de middelste […]

  3. […] Je krijgt vervolgens drie mogelijkheden te zien hoe je de lampen wil koppelen met Spotify: via de Philips Hue Play HDMI sync box, via een Spotify-account of via een PC of Mac. Wij kiezen voor de Spotify-optie. Doorloop de […]


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.