logo-liggend-wit-donkerblauw

Philips Hue komt met nieuwe lampen én een veelgevraagde functie

Philips Hue introduceerd een aantal nieuwe lampen en app-functies, waarmee je nog meer mogelijkheden krijgt om jouw smart home naar je wensen aan te passen. Zo wordt de Philips Hue kogellamp nu ook verkrijgbaar in de variant met warm wit én gekleurd licht en komen de Philips Hue Aurelle en Surimu plafondlampen verkrijgbaar in nieuwe vormen en uitvoeringen. Daarnaast krijgt de Philips Hue-app twee nieuwe functies: de brightness balancer en extra tijdslots voor je bewegingssensoren.

Elk hoekje verlicht

De nieuwe Philips Hue E14 kogellampen zijn een welkome aanvulling op het arsenaal lampen van Philips Hue. Dit zijn de kleinste lampen van het merk, die nu ook verkrijgbaar zijn in een White and Color Ambiance variant. Zo kun je letterlijk ieder hoekje van je huis verlichten met warm- tot koelwit licht en wel 16 miljoen kleuren. Dankzij het compacte formaat (ongeveer zo groot als een golfbal) passen ze zelfs in de kleinste armaturen in jouw huis.

Aurelle en Surimu plafondlampen

De Aurelle en Surimu plafondlampen krijgen een kleine make-over en komen in meer varianten in de schappen te liggen. Zo is de Philips Hue Aurelle plafondlamp verkrijgbaar in een zwarte afwerking in verschillende een rond, rechthoekig of vierkant model. Het zwevende ontwerp creëert een gevoel van ruimte en vult de kamer met tinten van warm- tot koelwit licht. De Philips Hue Surimu plafondlamp is vanaf nu beschikbaar in een ronde vorm met een diameter van 395 mm en een nieuwe vierkante vorm die half zo klein is (300 x 300 mm) als de bestaande vierkante Surimu. De plafondlamp ligt verzonken in het plafond en verspreidt een zachte gloed van kleurrijk of wit licht.

Op zoek naar coole gadgets?

Twee nieuwe functies in de app

Heb je al Philips Hue-producten in huis? Dan zul je smullen van de nieuwe functies. Zo kun je met de brightness balancer de helderheid van afzonderlijke lampen in een entertainmentzone aanpassen: nu kan dat enkel als groep. Dankzij de Brightness Balancer heb je meer controle over de lampen als je bijvoorbeeld kijkt naar een film of tijdens het gamen. Met behulp van deze nieuwe functie kan je zelf beslissen welk deel van de kamer in de spotlights wordt gezet wanneer je jouw lampen synchroniseert met je tv, film, game of muziek. Bovendien zorgt de functie ervoor dat lampen met verschillende lumenwaarden gelijk kunnen worden gedimd. Een lamp met een hogere lichtopbrengst (lumen) kan dus tot hetzelfde niveau worden gedimd dan een lamp die een lagere lumenwaarde heeft. Deze functie zal beschikbaar zijn in Q3 en kan worden gebruikt in elk Philips Hue Entertainment-zone.

Door een update van de Philips Hue Bridge worden ook de functionaliteiten van de Philips Hue bewegingssensoren uitgebreid om je te helpen er nog meer mee te doen. Een veelgevraagde functie (hij was ook al een tijdje beschikbaar in de Labs) was om meer tijdslots toe te voegen aan de bewegingssensoren. Dat aantal wordt nu verhoogd van twee naar een imposante tien tijdsloten. Zo pas je het licht en de lichtkleur direct aan op het moment van de dag. Bovendien kan de scène met natuurlijk licht worden geselecteerd als onderdeel één van deze tijdslots, om de zon gedurende de dag na te bootsen. Deze uitgebreide functie is beschikbaar via een update van de Philips Hue Bridge en werkt op elke sensor die je al in bezit hebt en zal naar verwachting in Q3 worden gelanceerd.

Prijs en beschikbaarheid

  • Philips Hue E14 kogellamp
    1-pack White Ambiance: EUR 34.99
    2-pack White Ambiance: EUR 59.99
    1-pack White and Color Ambiance: EUR 64.99
    2-pack White and Color Ambiance: EUR 109.99
  • Philips Hue White and Color Ambiance Surimu plafondlamp wit

300 x 300 mm: EUR 229.99
Ø 395 mm EUR 239.99

  • Philips Hue White Ambiance Aurelle plafondlamp zwart

600 x 600 mm: EUR 239.99
1200 x 300 mm: EUR 239.99
300 x 300 mm: EUR 169.99
Ø395 mm: EUR 179.99

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.