logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Maak de feestdagen kleurrijker met Philips Hue Festavia

Signify introduceerde vorig jaar zijn eerste Philips Hue Festavia-lichtsnoer. Kerstverlichting met Philips Hue-functionaliteiten. Een schot in de roos, dat gelukkig ook een staartje heeft gekregen. Laten we kijken naar de nieuwe modellen en uitvoeringen!

Over Philips Hue Festavia

Het eerste model van de Philips Hue Festavia-lichtsnoer is voorzien van 250 slimme mini-LED’s langs een snoer van 20 meter. Hiermee heb je ontzettend veel mogelijkheden om extra sfeer in huis te brengen, of je het snoer nu in je kerstboom hangt, langs je trap laat lopen of een andere ruimte van licht voorziet. Dankzij de app kun je de lampjes laten dimmen en oplichten, van kleur veranderen, aan- en uitschakelen, timers en schema’s instellen en nog veel meer. Zoals bij alle Hue-producten werkt de Festavia-lichtsnoer in harmonie met andere Philips Hue-lampen in de ruimte. Deze kan dus ook worden gesynchroniseerd met muziek via de Spotify- en Samsung SmartThings-integratie, waardoor de lichten kunnen knipperen, dimmen en oplichten samen met jouw favoriete nummer of afspeellijst.

Nieuwe lichtsnoeren

Maar er is dus een nieuwe generatie Philips Hue Festavia aangekondigd. Vanaf nu zijn de Philips Hue Festavia lichtsnoeren zowel binnen als buiten te gebruiken, wat heel toffe mogelijkheden biedt. Je kunt ze zonder problemen het hele jaar rond buiten laten hangen en gebruiken in je jaarlijkse lichtplan. Je hebt de keuze uit 100 (8 meter), 250 (20 meter) of 500 (40 meter) mini smart LED’s om je huis te versieren. Daarbij kun je natuurlijk kiezen uit dynamisch kleurrijk licht of gebruik slechts één kleur voor een traditionele uitstraling.

Lichteffecten

Natuurlijk is Festavia compatible met de Linear-, Kaars- en Open-Haardeffecten. De Festavia lichtsnoeren kunnen op dit moment gebruikmaken van het unieke Sprankel-effect (waarbij je elk lichtje aan het snoer laat fonkelen) en Diffuus. Terwijl de standaard Linear-stijl een naadloos kleurverloop geeft van het ene uiteinde van het snoer naar het andere, verspreidt de Diffuus-stijl tot vijf kleuren willekeurig over het snoer voor een kleurrijke, feestelijke ervaring. De komende maanden komen er drie unieke lichteffecten bij, speciaal gemaakt voor Festavia. De drie nieuwe effecten zijn Prism, Glisten en Opal. Deze effecten zullen ook beschikbaar zijn voor de eerste generatie Festavia-slingers, terwijl het Prism-effect beschikbaar zal zijn voor alle Philips Hue-lampen die geschikt zijn voor kleuren. 

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Festavia lichtsnoeren zijn beschikbaar vanaf september. De prijzen zijn als volgt:

  • Philips Hue Festavia lichtsnoer 100 LEDs (8 meter): 119,99 euro
  • Philips Hue Festavia lichtsnoer 250 LEDs (20 meter): 219,99 euro
  • Philips Hue Festavia lichtsnoer 500 LEDs (40 meter): 359,99 euro

Bezoek voor meer informatie de Philips Hue website.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.