logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Philips Hue Calla lichtzuil voor buiten

Laten we eerlijk zijn: als het gaat om slimme verlichting, was Philips Hue de eerste en waarschijnlijk ook gewoon de beste keuze. De lampen zijn duurder dan de meeste concurrenten, maar de app, betrouwbaarheid van het systeem en de beschikbare functies zijn nog altijd ongeëvenaard. Sinds een paar jaar produceren ze zelfs lampen voor buiten, zoals de Philips Hue Calla lichtzuil. Die heeft bovendien nog een toffe feature.

Installeren

Het bijzondere van de Philips Hue buitenlampen (zoals de Calla sokkellamp) is dat ze namelijk werken op zwakstroom. Waar je bij normale armaturen een kabel van 220 volt moet ingraven (en moet opletten waar je jouw spade in de grond steekt als je een nieuwe plant in de tuin wil zetten), heeft de Philips Hue buitenlampwereld slechts een spanning van 24V. De armaturen beschikken al over een ingebouwde lamp en zijn volledig waterdicht afgewerkt. Die kunnen dus tegen regen, vorst en al het Nederlandse weer. Dankzij de laagspanning is het systeem ook makkelijk en snel aan te leggen. Wil je een lamp toevoegen, dan draai je de bevestigingskoppeling los en zet je er een t-stuk tussen, waarna je ineens twee lampen op dezelfde kabel kunt aansluiten. Je hoeft niet eerst de meterkast in de duiken om de stroom eraf te halen. Ook de dunne kabels laat je gewoon over de grond lopen, maar je kunt ze ook ingraven.

Plaatsen

Het is vervolgens aan jou om de Philips Hue Calla een plekje te geven. Let er wel op dat de adapter een normale stekker heeft, die zul je dus in een standaard stopcontact moeten prikken. Vanaf daar is het systeem weerbestendig en kan in de open buitenlucht worden neergelegd. De Hue Calla sokkellamp kun je vervolgens op twee manieren plaatsen. Allereerst heeft hij een platte voet, waarin een paar boorgaten zitten. Je kunt hem dus heel vast op een plek vastzetten. Dat plateau met boorgaten kun je ook vervangen door een plateau met een pin, zodat je hem in de grond kunt steken. Netjes tegen het pad aan, in de border tussen de kruipertjes. Met twee lampen kun je al een mooie aanloop verlichten!

Het voordeel van Hue buiten

Waarom zou je een Philips Hue aansluiten in plaats van een ander systeem? Wel, het grootste voordeel is natuurlijk dat je de lampen kunt instellen naar smaak en wens. Je kunt instellen dat de lampen bij zonsondergang aangaan, op de kleur die jij graag hebt. Daarbij kun je ook verschillende dimstanden gebruiken, of de lampen laten aangaan voor of na zonsondergang (of op een bepaald tijdstip). Daarbij kun je de lampen ook koppelen aan een Philips Hue bewegingsmelder voor buiten om de lampen feller te laten branden als er beweging wordt gedetecteerd, om na een paar minuten weer naar de oude status weg te zakken. Met lampen als deze heb je een compleet systeem in huis om de sfeer rondom je huis helemaal naar jouw hand te zetten. Je kunt vanuit de app ook gebruikmaken van geofencing of zelfs van meekleuren op de muziek (leuk voor een tuinfeest!). Alles is mogelijk!


Ga direct naar Philips Hue Calla sokkellamp voor buiten op BOL.com.

Recensie over Philips Hue Calla sokkellamp voor buiten

CooleSuggesties topper

De Hue Calla is een sokkellamp binnen het universum van Philips Hue die op een speciale zwakstroom werkt, waardoor het buitenlampsysteem helemaal plug and play is. Zo kun je de lampen en de verlichting helemaal naar je hand zetten. Let wel dat je de adapter op het stroomnet moet aansluiten, waardoor je basis moet liggen bij een stopcontact. Je kunt maximaal 25 meter kabel aansluiten op de lamp, waarbij de transformator kracht geeft voor 5 lampen. Dat lijkt me genoeg voor een aardige tuin. Duik vervolgens de app in om het lichtplan samen te stellen en de vele functies van Philips Hue te ontdekken.

Score: 9


Informatie

Philips Hue Calla sokkellamp voor buiten
Adviesprijs: 139.99 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.