logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Peter Pan & Wendy

In “Peter Pan & Wendy” reis je terug in de tijd, waar jonge meisjes nog in hun handjes mogen klappen als ze iets van een opleiding krijgen en vooral netjes en charmant moeten zijn. We kijken mee in het huis van de familie van Dalen (of de familie Darling, als je de Engelse namen wil weten). Daar maak je kennis met Wendy van Dalen, een jong meisje dat niet naar kostschool wil. Ze wil niet opgroeien, maar lekker blijven ravotten met haar twee jongere broers. Ze vertelt hen verhalen over de magische Peter Pan, een jongen die niet volwassen wordt en tegen de piraten vecht.

Verhalen worden werkelijkheid

Ze weet natuurlijk niet dat Peter Pan echt bestaat. Op een avond, na een ruzie met haar ouders, komt Peter Pan hun slaapkamer binnen om zijn schaduw te vangen… die is er weer eens tussenuit gepiept. Zo komen Wendy in haar broers in aanraking met de echte Peter Pan en het elfje TinkerBell. Met behulp van wat elfenstof vliegen ze allemaal naar de magische wereld van Nooitgedachtland. Daar ontmoet ze de beruchte piratenleider Kapitein Haak, en begint een spannend en gevaarlijk avontuur dat haar leven voor altijd zal veranderen.

Trailer van Peter Pan & Wendy

streaming-banner-disney-plus

Live Action Remake

Peter Pan & Wendy hoort bij de vele live-action remakes waar Disney de laatste jaren mee bezig is. Er zijn al heel wat films opnieuw vormgegeven, zoals de Lion King, Aladdin, Jungle Book, Dumbo en zelfs Lady en de Vagebond. Binnenkort staat de Kleine Zeemeermin op de planning, die in de bioscoop te zien zal zijn. Peter Pan & Wendy verschijnt direct op Disney+ en is daar inmiddels te streamen. Opmerkelijk is overigens wel dat de live action remakes de nodige aanpassingen hebben meegekregen. De verhalen zijn soms subtiel anders, maar in dit geval is het behoorlijk omgegooid.

Bekijk hieronder een featurette over de ontwikkeling van Peter & Wendy

De cast van Peter Pan & Wendy

  • Wendy Darling (Wendy van Dalen) – Ever Anderson
  • John Darling (Jan van Dalen) – Joshua Pickering
  • Michael Darling (Michiel van Dalen) – Jacobi June
  • Moeder Darling – Molly Parker
  • Vader Darling – Alan Tudyk
  • Peter Pan – Alexander Molony
  • Tinkerbell – Yara Shahidi
  • Tiger Lily (Tijgerlelie) – Alyssa Wapanatahk
  • Captain Hook (Kapitein Haak) – Jude Law
  • Smee (Vetje) – Jim Gaffigan

Jong vs oud

Ook in deze film is Kapitein Haak de grote vijand. Het is een neurotische komische figuur geworden met de nodige persoonlijke problemen… waardoor het angstaanjagende karakter een beetje teniet wordt gedaan. Ook de bemanning reageert soms kinderlijk naief, wat de film weer wat geschikter maakt voor jongere kijkers, ware het niet dat ze behoorlijk duistere en lugubere liedjes ten gehore brengen. Bijzonder aan deze film is dat je echt een ‘origin’-verhaal voorgeschoteld krijgt. Hoe is Kapitein Haak ontstaan? Wat is zijn achtergrondverhaal? Doordat die langzaam wordt ontrafeld, blijft de grens tussen goed en kwaad veel minder groot dan je zou denken.


Ga direct naar Peter Pan & Wendy op BOL.com.

Recensie over Peter Pan & Wendy

Deze versie van Peter Pan is behoorlijk anders dan je gewend bent. Zelfs de eerder verfilming (Hook) blijft dichter bij de Disney-klassieker dan deze remake. Het is een grappig, spannend en fraai vormgegeven sprookje geworden, met een beduidend ander moraal dan de originele tekenfilm. Het motto ‘Groei nooit op’ is vervangen door ‘iedereen mist zijn moeder’ en dat is best wel een sprong. Ondanks een paar spannende momenten (de achtervolging van de reuzenkrokodil, de bijna-executies en de lugubere liedjes) is de film prima in orde, maar meekijken is zeker gewenst voor jongere kinderen.

Score: 7


Informatie

Titel: Peter Pan & Wendy
Uitgever:
Tijdsduur: 106 minuten
Genre: avonturenfilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Merchandise koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.