logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bekijk de trailer van Peter Farrelly’s komedie Ricky Stanicky

Ricky Stanicky is een grappige komedie over een uit de hand gelopen grap die jarenlang voortduurt. Zac Efron (Dean), Andrew Santino (JT), en Jermaine Fowler (Wes) spelen drie jeugdvrienden die in hun jeugd een denkbeeldige vriend verzinnen, genaamd Ricky Stanicky. John Cena vertolkt de rol van beroemdheid imitator “Rock Hard” Rod, die door het trio wordt ingehuurd om gestalte te geven aan het verzonnen personage van hun denkbeeldige vriend, “Ricky Stanicky”.

De film markeert de langverwachte terugkeer van regisseur Peter Farrelly naar het komedie genre. Farrelly, die bekendheid heeft vergaard dankzij de creatie van cultklassiekers zoals There is Something About Mary en Dumb And Dumber, laat zijn humoristische talent schitteren in dit hilarische verhaal over een grap die een eigen leven gaat leiden.

streaming-banner-prime-video

Over de Peter Farrelly-komedie Ricky Stanicky

Wanneer drie jeugdvrienden een mislukte grap uithalen, bedenken ze de fictieve Ricky Stanicky om zich uit de problemen te redden! Twintig jaar na het creëren van deze ‘vriend’ gebruiken Dean, JT en Wes (Zac Efron, Andrew Santino en Jermaine Fowler) Ricky nog steeds als handig excuus voor hun onvolwassen gedrag. Wanneer hun partners argwaan krijgen en eisen dat ze eindelijk de legendarische heer Stanicky ontmoeten, besluit het schuldige trio de uitgerangeerde acteur en grove beroemdheden imitator “Rock Hard” Rod (John Cena) in te schakelen om hem tot leven te brengen. Maar wanneer Rod de rol van zijn leven te serieus neemt, beginnen ze spijt te krijgen dat ze Ricky ooit hebben verzonnen.

Bekijk de trailer van Ricky Stanicky

“We zijn enthousiast om aan dit nieuwe project te beginnen met komedielegende Peter Farrelly. Met Peters expertise en de ongetwijfeld hilarische optredens van onze sterrencast onder aangevoerd door Zac Efron, John Cena en Jermaine Fowler, staan onze Prime Video-kijkers over de hele wereld een beetje kattenkwaad en een hoop gelach te wachten.”

Jennifer Salke, hoofd van Amazon en MGM Studios

Cast

Fowler

Fowler speelde onlangs in Hulu’s komedie The Drop. Hij is ook te zien naast Dakota Johnson in de komedie Am I Okay en had een glansrol in Prime Video’s hit Coming 2 America. Vervolgens is Fowler te zien in The Blackening van Lionsgate. Eerder verscheen Fowler in de veelgeprezen film van Shaka King, Judas and the Black Messiah. Hij speelde ook in en produceerde CBS’s Comedy Superior Donuts, en op het witte doek was hij te zien tegenover Lakeith Stanfield in 2018’s Sorry to Bother You. Daarnaast heeft Fowler eerder de sketch-comedyserie Friends of the People van truTV bedacht en geproduceerd. Fowler wordt vertegenwoordigd door UTA, Entertainment 360 en ID PR.

Efron

Efron was onlangs te zien met Russell Crowe in Apple TV+’s originele film The Greatest Beer Run Ever van regisseur Peter Farrelly. Daarnaast zal Efron schitteren in Sean Durkin’s drama The Iron Claw en tegenover Nicole Kidman en Joey King in Richard LaGravenese’s Netflix romcom, A Family Affair. Op televisie keerde Efron terug voor een tweede seizoen van de bekroonde Netflix-serie Down to Earth met Zac Efron: Down Under. In 2020 was hij te zien in het eerste seizoen vanDown to Earth with Zac Efron, waarvoor hij de Daytime Emmy Award kreeg voor Outstanding Daytime Program Host. Efron wordt vertegenwoordigd door WME, Tory Torr, Gang, Tyre, Ramer, Brown & Passman, Johnson Shapiro Slewett & Kole.

Cena

Cena speelde onlangs de hoofdrol als Peacemaker in de gelijknamige HBO Max Original serie. Zijn komende credits omvatten het tiende hoofddeel in de Fast & Furious franchise Fast X, Matthew Vaughn-gehelmde spionagethriller Argylle, Warner Bros. live-action film Coyote v. Acme, en het vervolg op Vacation Friends. Cena wordt vertegenwoordigd door WME, Intenta Media en JSSK.

Over Farrelly

Tweevoudig Academy Award-winnaar Farrelly heeft enkele van de bekendste komedies aller tijden gemaakt, waaronder Dumb and Dumber, Shallow Hal, Kingpin, Hall Pass en There’s Something About Mary, met een gecombineerde wereldwijde box office opbrengst van meer dan 1 miljard dollar.

“Ik ben Amazon erg dankbaar, evenals Paul Currie, Thorsten Schumacher en John Jacobs, voor het eindelijk tot leven brengen van Ricky Stanicky. Dit is al vele jaren een droomproject van mij, maar om te eindigen met zo’n waanzinnig goede cast maakt het wachten meer dan de moeite waard.”

regisseur Peter Farrelly

Over de makers

Producenten zijn Paul Currie (Hacksaw Ridge, Blacklight) via Footloose Productions, Thorsten Schumacher (Crimes of the Future, All Quiet on the Western Front) via Rocket Science, in samenwerking met John Jacobs (Ted, Blades of Glory) via Smart Entertainment. Het script, geschreven door Peter Farrelly, Brian Jarvis (Loudermilk) en Jim Freeman (Loudermilk), is gebaseerd op een origineel spec van Jeff Bushnell (Beverly Hills Chihuahua, Zoey 101) en Steve Oedekerk (Bruce Almighty, Ace Ventura: When Nature Calls).

streaming-banner-prime-video

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.