logo-liggend-wit-donkerblauw

Review van de serie Perry Mason

Perry Mason ken je vast wel – al is het maar van naam. Deze wereldberoemde (fictieve) advocaat heeft al heel wat series en films op zijn naam staan. Eén ding is duidelijk: zoals in de serie Perry Mason heb je hem nog nooit gezien. Al was het maar omdat je in de serie terugkijkt naar de periode voordat hij die beroemde advocaat was, die het opneemt voor de onschuldigen en daarmee ook zoekt naar de werkelijke dader.

De beginjaren van Perry Mason

Perry Mason heeft een lang verleden en heeft bovendien meegevochten in de loopgraven tijdens de Eerste Wereldoorlog, waar hij verschrikkelijke dingen heeft meegemaakt… en waarbij zijn goede naam ook flink door het slijk is gehaald – in de flashbacks uit de serie blijkt wel hoe en wat. Die daden volgen hem nu nog, op het moment dat hij zich probeert in te zetten als privédetective. Het lijkt dat hij niet echt helemaal past in dat vak. Hij heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel en probeert op te komen voor Het Juiste.. en dat past niet altijd bij het beeld dat anderen van een situatie hebben. Zijn verleden, zijn ex-vrouw en de vele drank maken zijn leven een tamelijke puinhoop… tot hij door bevriend advocaat EB Jonathan wordt ingehuurd om een bizarre moordzaak op te lossen, waar een klein kind mee gemoeid was. Deze lag vermoord in een tram, waar ze op werden gewezen nadat het stel een losgeldsom van 100.000 dollar had betaald.

Rauw en grauw

Deze reeks neemt je mee naar 1932. Inderdaad: het moment van De Grote Depressie in Amerika! Het is een bizarre tijd, waarin auto’s een best nieuw ding waren en je de politie nog met een pakje sigaretten kon omkopen. Het Wilde Westen heeft nog altijd zijn uitwerking in de grote stad, dat blijkt wel, met de politie die met de scepter zwaait en dus kan doen wat-ie zelf wil. De religieuze kant van het leven voert de boventoon, met name een felle sekte die een flinke stempel zet op de maatschappij. Een welbespraakte en knappe Zuster Alice doet haar woord voor volle zalen en een radiomicrofoon, zodat haar woord in iedere huiskamer verspreid kan worden. Duidelijk is dat deze kerk een belangrijke rol speelt in het verhaal… maar welke? Langzaam maar zeker vallen alle stukjes op hun plek, om vervolgens weer door elkaar geschud te worden… Duidelijk is wel dat al deze elementen perfect passen in die rauwe stijl van de jaren 30, vermengd met een sfeervolle film noir-stijl.

Bekijk hieronder de (engelstalige) trailer van Perry Mason

https://youtu.be/_5O3cMmg3JQ

Ga direct naar Perry Mason op BOL.com.


Recensie over Perry Mason, seizoen 1

Perry Mason ken je wel van de beroemde advocatenserie en -films. Welnu: hij is blijkbaar begonnen als privedetective, zoals je in deze serie kunt zien! Middels deze serie wordt de gerenommeerde advocaat voorzien van een diep en rijk verleden, een achtergrond die ronduit imposant is. De serie laat de sfeer van de Depressie goed zien, de film noir-stijl past perfect bij de gleufhoeden en oude auto’s. De serie bevat enkele brute en wrede scènes en is daarom echt 16+. Voor fans van advocatenseries: dit is een echte detective, die je een achtergrondverhaal biedt van het personage Perry Mason. Een geweldige crossover, die fraai is neergezet op een grauwe achtergrond.

Score: 8


Informatie

Titel: Perry Mason, seizoen 1
Uitgever: Warner Home Video
Tijdsduur: 457 minuten
Genre: detective.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou: