logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Perfecte popster heeft achterwerk van Nicky Minaj en Rihanna’s borsten

Met alleen een mooie stem lijk je er allang niet meer te komen in de wereld van de popmuziek. Groot worden in de muziekwereld vereist een volledig plaatje, waar ook uiterlijk, attitude en algemene verschijning een rol spelen. Muziekstreamingdienst Deezer onthult wat er volgens het publiek voor nodig is om een wereldwijde popster te worden.

Deezer analyseerde meer dan vier miljoen social media berichten van de afgelopen twaalf maanden over de meeste populaire artiesten uit hun wereldwijde catalogus en keek welke eigenschap van de artiest het meest besproken werd. Hieruit blijkt dat fans nooit uitgepraat zijn over Beyoncé’s benen, Ellie Gouldings buikspieren en Selena Gomez’ haar glimlach.

De stem van Adele staat met stip op nummer één met 273.000 mentions op social media wereldwijd in het afgelopen jaar. De paardenstaart van Ariane Grande blijft ook niet onbenoemd met 61.000 mentions. Rihanna lijkt de beste genen te hebben met maar liefst drie eigenschappen; ogen, borsten en attitude worden het meest in combinatie met Rihanna genoemd. Beyoncé blinkt uit met haar ledematen; haar benen en armen worden wereldwijd het meest genoemd op social media. Het achterwerk is op social media onlosmakelijk verbonden met Nicky Minaj, ongetwijfeld een resultaat van haar controversiële Anaconda video.

Justin Bieber voert de boventoon bij de mannen. Uit de analyse blijkt dat zijn neus, armen en achterwerk felbegeerd worden door Beliebers. Harry Styles heeft het perfecte haar en Ed Sheeran zijn blauwe ogen worden onweerstaanbaar gevonden. Na het modellenwerk voor Armani-ondergoed werd ook Calvin Harris het gesprek van de dag met zijn wasbordje.

Ironisch genoeg wordt de niet vaak voorkomende glimlach van Kanye West ook het meest genoemd en kan men maar geen genoeg krijgen van de stem en benen van Drake. Wat betreft de borstkas is die van Jason Derulo het meest begeerlijk.

Steijn Koeijvoets, muziekredacteur bij Deezer: “Het zijn van een superster gaat allemaal om identiteit, stijl en attitude. Hetgeen Justin Bieber en Rihanna volledig onder de knie hebben. Aan de hand van de verkregen data is de perfecte vrouwelijke popster: 20% Rihanna, 20% Beyoncé en 20% Adele met een vleugje Ariana, Selena en Ellie erbij. De ‘perfecte’ mannelijke popster is 30% Bieber, 20% Drake met het beste van Kanye en de anderen.”

Als we op social media afgaan dan zouden de ‘perfecte popsterren’ er als volgt uitzien. Of we het daar nou mee eens zijn…

de perfecte popster

Beluister via deze link de volledige playlist terug met alle vrouwelijke popsterren.

Ook van de mannen is een playlist gemaakt.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.