logo-liggend-wit-donkerblauw

Dit is de perfecte onderhoudvrije vloer


Veel mensen denken niet heel lng na over het onderhoud van hun vloer wanneer ze er eentje uitkiezen. Stijl en uitstraling is een van de belangrijkste overwegingen om voor een bepaald type vloer te kiezen, met materialen als natuursteen of massief hout als hoogst haalbare keuzes. Maar is dat wel terecht? Wij denken van niet. Er is namelijk een nieuwe speler om te overwegen!

Een paar plussen en minnen

Voor ieder vloertype is heel wat te zeggen en de uiteindelijke keuze is ook afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Ieder type vloer heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen. Een houten vloer ‘leeft’ en voelt warm aan, maar is kwetsbaar voor deuken en moet jaarlijks behandeld worden, waarbij je hele huis op zijn kop moet worden gezet. Laminaat is gladder, maar heeft met een luxere variant ook een fijne structuur, dat niet onderdoet ten opzichte van hout. Het is echter kwetsbaar voor vocht en daardoor niet altijd bruikbaar in je volledige huis. Bovendien kunnen deze beide vloertypes niet altijd op vloerverwarming worden gelegd: doe je dat toch, dan heb je vaak best veel warmteverlies, vanwege de isolerende werking van zowel de vloer als van diens onderlaag.

De beste laag

Eigenlijk is laminaat een geweldig product: het ziet er realistisch uit, maar vraagt niet het structurele onderhoud van een houten vloer. Het grootste minpunt is de kwetsbaarheid. Laat je iets scherps vallen, dan kan er een stukje uit de toplaag afbreken, waardoor je de lelijke onderlaag ziet. Ook is het gevoelig voor vocht. Maar wat als je alleen die toplaag gebruikt? Dat is precies wat ze met pvc vloeren hebben gedaan. De bovenlaag is verwerkt op een flexibele pvc onderlaag, waardoor je ze niet alleen heel makkelijk kunt leggen, ze zijn veel minder gevoelig voor beschadigingen én volkomen ongevoelig voor vocht. Je kunt ze dan ook probleemloos doorleggen in je keuken en zelfs in de badkamer! Even goed nat dweilen, een glas drinken laten vallen of een lekkage? Dat zal je vloer niet schaden. En omdat pvc vloeren zo dun zijn, hinderen ze de vloerverwarming nauwelijks in het verspreiden van die warmte.

Iedere stijl

Bovendien weet je ook wel hoe flexibel kunststof is. Je kunt er werkelijk álles van maken! Het zal je dus niet verbazen dat je pvc vloeren in iedere denkbare stijl kunt krijgen. Het lijkt dan net alsof je die dure, fancy houten vloer hebt, maar je kunt ook vierkante ’tegels’ leggen zodat het lijkt alsof je plavuizen hebt… met alle denkbare variaties daar tussenin, in iedere kleurstelling die je wilt. Je kunt pvc-vloeren vast verlijmen op een (egale!) ondervloer, maar je kunt ze ook zwevend verlijmen, op een flexibele ondervloer. Dankzij het materiaal zal het niet uitzetten of krimpen, zodat je de vloer naadloos van de ene hoek van de kamer naar de andere kunt leggen. Hoe ideaal is dat?

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.