logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Perfect internet op vakantie met de nieuwe NETGEAR mobiele hotspot router


NETGEAR komt met een nieuwe unlocked 5G mobiele hotspot: de NETGEAR Nighthawk M6 Mobile Hotspot Router (MR6150). Daarmee til je de mobiele netwerkverbinding naar een ander niveau. De maximale 5G-snelheid is verhoogd en 160MHz-mogelijkheden zijn toegevoegd om verbinding te kunnen maken met de nieuwste WiFi 6-apparaten.

Nieuwe generatie 5G hotspots

NETGEAR lanceerde de eerste unlocked 5G-hotspot in 2021 met de populaire Nighthawk M5. Nu bouwt het bedrijf voort op die prestatie met de M6. De nieuwe mobiele hotspot is 20 procent sneller dan de M5, met 2,5 Gbps over 5G en de capaciteit om een maximale gecombineerde WiFi-snelheid te halen tot 3,6Gbps1 bij verbinding met 160MHz WiFi 6-apparaten. Bovendien wordt de M6 geleverd met een nieuwe, unieke In-Home Performance Mode die de WiFi-dekking verhoogt tot 180 m2 wanneer het apparaat is aangesloten en de batterij is verwijderd.

Robuuste en betrouwbare

De M6 kan thuis en op kantoor worden gebruikt voor zowel primaire als back-up netwerkverbinding, vooral in landelijke gebieden waar betrouwbare en snelle bekabelde internettoegang niet beschikbaar is. Op reis of onderweg biedt de mobiele router een veilige privé WiFi-verbinding voor laptops, tablets en telefoons in luchthavens, hotels, treinen en andere plaatsen die openbare WiFi aanbieden. Voor reizigers die 5G-verbruik willen besparen of zich bevinden in gebieden waar geen cellulair WiFi-signaal beschikbaar is, maakt de M6 internet voor openbare WiFi mogelijk. Het is zelfs niet nodig om ieder apparaat handmatig met het lokale openbare WiF-netwerk te verbinden.

De Nighthawk M6 wordt aangedreven door het Qualcomm Snapdragon SDX62 Mobile Platform en levert unieke prestaties met ongekende snelheden. Dual-band 2.4GHz en 5GHz AX3600 WiFi 6 is ideaal voor alle mobiele connectiviteitsbehoeften, van snelle bestandsoverdracht tot high-end videostreaming op maximaal 32 aangesloten apparaten. De krachtige 5040mAh batterij gaat tot 13 uur mee op een volle batterij, waardoor je dag en nacht stroom hebt.

“Wij vinden het belangrijk om in te spelen op de behoeften van onze klanten en willen hen een krachtige en betrouwbare WiFi-ervaring bieden, zowel onderweg, op reis als in huis. We hebben onze jarenlange expertise gebruikt en 5G en WiFi 6 te combineren in de Nighthawk M6, die ervoor zorgt dat we altijd verbonden zijn, waar we ook wonen of werken.”

Arend Karssies, General Manager Benelux & Nordics bij NETGEAR

De M6 is eenvoudig te installeren en te gebruiken, en dankzij het compacte ontwerp makkelijk overal mee naartoe te nemen waar een draadloze verbinding nodig is. Het heeft een intuïtief kleuren-touchscreen om het gegevensgebruik te controleren, de WiFi-naam/wachtwoord te bekijken, de mobiele signaalsterkte te controleren en de apparaat- en netwerkinstellingen te beheren. De Gigabit Ethernet- en USB-C-poorten maken het eenvoudiger om snelle internetsnelheden aan te sluiten en te verspreiden naar bedrade apparaten. Ook externe 5G-antennes (afzonderlijk verkrijgbaar) kunnen worden aangesloten op de beschikbare antennepoorten om het signaal te verbeteren in gebouwen, op afgelegen plaatsen of overal waar de netwerkdekking schaars is.

Technische specificaties:

Next-Level Sub-6 5G-prestaties: Sterk, betrouwbaar, veilig 5G-internet met snelheden tot 2,5Gbps voor thuis of onderweg. Sub-6 5G wordt al gebruikt op smartphones en kan zorgen voor betere videogesprekken en streaming, snelle bestandsoverdracht en downloads, multiplayer-games en meer.
Snellere snelheden met WiFi 6: Snelle WiFi 6-snelheden tot 3,6 Gbps en een grotere capaciteit om tot 32 apparaten aan te sluiten voor uitzonderlijke prestaties.

Aangedreven door Qualcomm® Snapdragon® SDX62 Chipset: Het geavanceerde Qualcomm-modem ondersteunt de Sub-6-band van 5G en levert een reeks technologieën en krachtige energie-efficiëntie. De M6 voldoet aan de 3GPP Release 16-standaard, en is in de toekomst te upgraden via firmware-updates.
Intuïtieve touchscreen-interface: Met het gebruiksvriendelijke 2,4 inch LCD-touchscreen eenvoudig WiFi-instellingen instellen, wijzigen, toegang delen en het gegevensgebruik controleren.

  • Veilig en betrouwbaar netwerk: Vermijd de gevaren van rechtstreeks verbinding maken met openbare WiFi. De Nighthawk M6 is uitgerust met VPN pass-through ondersteuning en wachtwoordbeveiliging.
  • In-Home Performance Mode: Verhoogde WiFi-dekking tot 180 m2, door simpelweg de batterij te verwijderen en de stroomadapter te gebruiken.
  • Unlocked potentieel: Het unlocked toestel accepteert nano-simkaarten en werkt op alle netwerken in Nederland en daarbuiten.
  • n77 C-Band ondersteuning: Zorgt ervoor de hoogst mogelijke 5G-snelheid op meerdere plaatsen.
  • HPUE-ondersteuning: Maakt een beter 5G-bereik mogelijk. Pikt een 5G-signaal op aan de buitenranden van 5G-dekkingsgebieden, zelfs waar andere apparaten dat niet kunnen.
  • Mobiel ecosysteem: Verhoog de 5G-celontvangst door externe 5G-antennes (apart verkrijgbaar) aan te sluiten op de beschikbare antennepoorten.

Prijs en beschikbaarheid

NETGEAR Nighthawk M6 5G Mobile Hotspot Router (MR6150) is vanaf begin juli verkrijgbaar op NETGEAR.com voor een adviesprijs van €849,99.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.