logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Maak je klaar voor Percy Jackson – seizoen 2

Met tot nu toe meer dan 110 miljoen uur gestreamd, is de Disney+ serie “Percy Jackson and the Olympians” officieel verlengd voor een tweede seizoen. De aankondiging werd vandaag gedaan door Bob Iger, Chief Executive Officer van The Walt Disney Company, tijdens de winstoproep voor het eerste kwartaal van het bedrijf voor het fiscale jaar 2024. Het komende seizoen zal de terugkeer omvatten van Walker Scobell, Leah Sava Jeffries en Aryan Simhadri, die begint aan een nieuw avontuur gebaseerd op “The Sea of ​​Monsters” – het tweede deel van Rick Riordan’s bestverkochte boekenreeks “Percy Jackson and the Olympians”, uitgegeven door Disney Hyperion.

“Percy Jackson en de Olympiërs, rijk aan magie, verwondering, avontuur en hart, prikkelden de verbeelding van kijkers van alle leeftijden,” aldus Ayo Davis, president van Disney Branded Television. “We zijn blij om aan een spannende nieuwe zoektocht en een seizoen twee te beginnen met Rick Riordan, onze fantastische partners bij 20th Television, en het uitzonderlijke ensemble van cast en creatief talent dat dit verhaal tot leven brengt.”

Ik kan niet wachten om het volgende seizoen van Percy Jackson naar Disney+ te brengen! Ankers opsteken. Hijs het grootzeil. Alle hens aan dek, halfgoden. We gaan richting de Zee der Monsters!

Rick Riordan

“Percy Jackson and the Olympians” was een van de top 5 seizoenspremières van 2023, waarbij de eerste aflevering in de eerste drie weken 26,2 miljoen keer bekeken werd op Disney+ en Hulu. Op sociale media werd de hashtag #percyjackson de afgelopen 30 dagen ruim 1 miljard keer bekeken op TikTok in de VS, terwijl de sociale media van de serie in totaal 4,6 miljoen volgers hebben verzameld.

Domino-effect

Het domino-effect van het succes van ‘Percy Jackson and the Olympians’ heeft zich voortgezet bij de uitgeverij van Disney Hyperion, waarbij de ‘Percy Jackson’-boeken na het debuut van de serie terugkeren naar de #1-positie op de New York Times Bestseller-lijst voor Middle Grade-series. . Voor Disney Consumer Products lanceerde Hot Topic een assortiment kleding, terwijl Barnes & Noble naast de gepubliceerde boeken een verscheidenheid aan briefpapier uitbracht, geïnspireerd op de hitshow. De komende weken zullen er nog meer stukken worden onthuld van Hot Topic en Barnes & Noble.

Percy Jackson, seizoen 1

Seizoen één van “Percy Jackson and the Olympians”, gecreëerd door Rick Riordan en Jonathan E. Steinberg, is uitvoerend geproduceerd door Steinberg en Dan Shotz, samen met Rick Riordan, Rebecca Riordan, Ellen Goldsmith-Vein van The Gotham Group, Bert Salke en Jeremy van The Gotham Group Bell en DJ Goldberg, James Bobin, Jim Rowe, Monica Owusu-Breen, Anders Engström, Jet Wilkinson en Craig Silverstein. 

Seizoen één van “Percy Jackson and the Olympians” wordt nu gestreamd op Disney+.

streaming-banner-disney-plus

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.