logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Pennyworth, seizoen 2


Een jaar na de explosieve gebeurtenissen van Pennyworth, seizoen 1 is Engeland verwikkeld in een verwoestende burgeroorlog, waarbij de machtige, neofascistische Raven Union, geleid door Lord Harwood, het hele land dreigt te controleren. Noord Londen blijft één van de weinige verzetsgebieden. Hier, in de Neutrale Zone van West End, vinden we Alfred Pennyworth. Samen met zijn SAS-maten Deon “Bazza” Bashford en Wallace “Daveboy” MacDougal is hij op zoek naar een uitweg – voordat Londen en zijn land tot de grond toe afbranden. En hij heeft zijn oog laten vallen op Amerika.

Pennyworth Seizoen 2 is vanaf 1 december beschikbaar op DVD en boxset.

Butler in actie

Het eerste seizoen van Pennyworth was een echte verrassing: heeft de butler van Batman een leven gehad voor zijn lange jaren in de Wayne-familie? En eigenlijk is dat wel logisch… hoe kan deze krasse knar anders zoveel weten over de familiegeschiedenis en de plannen van Bruce’s vader? Er wordt we laf en toe gehint naar zijn verleden als SAS-commando, maar veel verder kont het niet. Daarom alleen al is deze serie verrassend en bijzonder. Je leert Alfred Pennyworth kennen als een zachtaardig James Bond-type dat zijn dagen van geweld met de oorlog achter zich wilde laten, maar voortdurend terecht komt in conflicten en gevechten. Het eerste seizoen bracht Alfred veel verlies met zich mee, met een schokkende onthulling als hoogtepunt.

Raven’s Union

Pennyworth, seizoen 2 begint enkele maanden later. Veel van de personages zijn verhuisd en wonen op andere plekken. Het hele Verenigd Koninkrijk leeft in angst voor de steeds groter wordende Raven’s Union, die wordt gesteund door het Britse leger. En dat is niet vreemd, het is een brute organisatie die nergens voor terugdeinst. Bovendien sluimert er een geheim wapen, met codenaam “Stormcloud” door het verhaal heen. Een andere verhaallijn draait om koningin Elizabeth II, die terugkeert naar Londen om haar koningstitel te verdedigen. Ze krijgt daarbij hulp van onze helden, waaronder de pas gepromoveerde luitenant Martha Kane (Emma Paetz) en CIA-sectieleider Thomas Wayne (Ben Aldridge), wiens rol alleen maar gecompliceerder wordt. En ook dat is bijzonder: hoeveel weet je nu eigenlijk van Bruce’s vader? Een prequel op zoveel fronten!

Merchandise koop je bij:

Wisselend spektakel

Hoewel dit deel van het verhaal best spannend is, krijgt het zo nu en dan een dipje. Dat komt vooral door Alfred, die door het verlies van zijn verhoofde en zijn vader in een dipje valt. Het belangrijkste doel voor Alfred en zijn vrienden is om genoeg geld in te zamelen om naar Amerika te reizen en alles achter zich te laten. Daarvoor moeten ze klusjes aannemen die ze eigenlijk niet willen doen… en waarmee ze in aanraking komen met de Raven’s Union. Deze klusjes zorgen voor de nodige actie en afwisseling, maar leiden je ook wat af van de eigenlijke verhaallijn. Mede daardoor wordt het leven van Alfred ook wat zwaarder in beeld gebracht. Het is soms gewoon een sombere hoofdpersoon, die niet echt past in de goedaardige vibe die hij probeert uit te stralen. Een frisse wind krijgt het verhaal door Bet Sykes (Paloma Faith) die met haar sadistische hang naar geweld zorgt voor een bijna absurde tegenhanger. Daarmee zit je meteen weer rechtop, dat beloof ik je!

Bekijk hier de trailer van Pennyworth, seizoen 2:


Ga direct naar Pennyworth, seizoen 2 op BOL.com.
Titel: Pennyworth, seizoen 2

Recensie over Pennyworth, seizoen 2

Het tweede optreden van Pennyworth maakt af en toe een kleine misstap, maar blijft heerlijk om te kijken. Het is een bijna psychologisch drama over Alfred Pennyworth, met de nodige actie en verrassende wendingen. Vond je het eerste seizoen top? Dan zul je nu zeker niet teleurgesteld zijn. Bovendien leer je hier meer over de achtergrond van zowel Alfred als Bruce Waynes vader, wat al twee pluspunten op zichzelf zijn. Maar kijkend naar de film zul je dat al snel vergeten. Jammer genoeg hapert het tempo zo nu en dan in de serie, dat is misschien wel de grootste misser. Pluspunt is wel dat je in deze serie voor het eerst te maken krijgt met metamensen, waar het bij DC voor een groot deel om draait.

Score: 7


Informatie

Titel: Pennyworth, seizoen 2
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 500 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.