logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Pennyworth – seizoen 1

Achter elke sterke man staat een sterke vrouw, of in het geval van Batman een sterke butler! In de serie Pennyworth, seizoen 1, maak je de jonge jaren van de trouwe butler van Batman mee. Alfred Pennyworth (later simpelweg Alfred) is namelijk al door de vader van Bruce Wayne in dienst genomen, zo blijkt uit deze actieserie. In zijn beginjaren start hij als voormalige Britse SAS-soldaat een beveiligingsdienst op en gaat hij onder andere samenwerken met ene Thomas Wayne – inderdaad, de steenrijke vader van Bruce Wayne.  

Beveiligingsbedrijf

Pennyworth, seizoen 2, speelt zich af in het Londen, rond 1960. Een bizar Londen, overigens, waar publieke executies helemaal niet zo vreemd zijn en zelfs op de televisie worden uitgezonden… in die wereld proberen Alfred en twee van zijn militaire kameraden, Bazza en Dave Boy, een nieuwe carrière op te bouwen. Ieder op zijn eigen manier. Alfred probeert een beveiligingsbedrijf te starten. Iedereen wil namelijk een zeker gevoel van veiligheid, zo redeneert Alfred, en geweld is er genoeg op straat. Zo komt hij als uitsmijter in aanraking met miljardair Thomas Wayne, wanneer diens zus zich in de club een beetje misdraagt. Alfred gedraagt zich daarbij gedienstig (zijn vader is butler) en professioneel, kwaliteiten die Thomas weet te waarderen. In deze wereld hoopt Alfred zonder orders van bovenaf te leven… en vooral zonder moorden. Helaas blijkt dat makkelijker gezegd dan gedaan voor iemand met zijn ervaring.

Ga direct naar Pennyworth seizoen 1 op BOL.com.

Bekijk hieronder de trailer van Pennyworth seizoen 1


Recensie over Pennyworth, seizoen 1

Pennyworth is een briljante en ook wel bizarre serie, die draait om het stoere leven van butler Alfred Pennyworth. Deze ex-SAS specialist laat in deze serie zien dat hij van wanten weet, waardoor de serie als Gotham ook een stuk logischer in elkaar steekt. In de serie Pennyworth lees je namelijk over de plannen van Pennyworth en Wayne om de wereld een stukje veiliger te maken, hoe Alfred voor de familie Wayne kwam te werken en hoe zijn loyaliteit tot stand is gekomen. De serie is wat serieus en bizar van aard (met een vleugje Clockwork Orange), maar zeker de moeite waard voor wanneer je van achtergrondverhalen en actie houdt.

Score: 8


Informatie

Titel: Pennyworth, seizoen 1
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 600 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.