logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Peacemaker, seizoen 1

Peacemaker leek even een vreemde eend in de bijt, toen we het hem kennismaakten in het schurkenteam van The Suicide Squad. Chris Smit, alias Peacemaker, was een ‘goeierik’ met een behoorlijk verstoord moraal kompas. Iemand die alles doet om de vrede te bewaren en slechteriken te straffen… op welke manier dan ook.

Vervolgserie op The Suicide Squad

Zoals je in de introductie van de eerste aflevering kunt zien, volgt Peacemaker kort na The Suicide Squad. Onze held is net genezen van de klappen die hij in die film heeft gekregen en wordt ontslagen uit het ziekenhuis. Eenmaal thuis wordt hij gedwongen om samen te werken met het ARGUS black ops-team van Amanda Waller – dit keer niet met schurken, maar met de agenten die achter de schermen opereerden. Langzaam maar zeker komt de ware aard van Argus’ missie naar boven, waardoor je steeds verder het verhaal wordt ingezogen.

streaming-banner-hbo-max

Geweldig gewelddadig

Peacemaker brengt vrede waar het gewenst is, maar schuwt daarbij niet het nodige geweld. Net als in Prime Video’s The Boys zit deze serie ook vol bovenmatig geweld. Daar moet je natuurlijk van houden, maar voor de fans is het smullen geblazen. Bovendien worden de (veelal) man-op-mangevechten gecombineerd met hele verhalen, scherpe opmerkingen en rake grappen. Ondanks dat mag je heel wat bloed en ‘gore’ verwachten in deze kleurrijke actieserie. De vechtscènes van de serie zien er trouwens geweldig uit, met heel wat verschillende vechtsporten die de aandacht krijgen.

Persoonlijke ontwikkeling

Toch is het zeker niet alleen maar nodeloos geweld, bottenbreken en bloedvergieten in de serie. Er zit ook opmerkelijk wat diepgang in de serie, waar ieder personage mee te maken krijgt. Zo groeit niet alleen hoofdpersoon Chris (Peacemaker, gespeeld door John Cena) uit zijn discriminerende milieu, onder het juk van zijn belerende en onderdrukkende vader vandaan, maar maken ook de andere personages in de serie de nodige ontwikkelingen door die de serie een aangename diepte geeft.

Bekijk de trailer van Peacemaker

Afleveringen

  1. A Whole New Whirled
  2. Best Friends for Never
  3. Better Goff Dead
  4. The Choad Less Traveled
  5. Monkey Dory
  6. Murn After Reading
  7. Stop Dragon My Heart Around
  8. It’s Cow or Never

Ga direct naar Peacemaker op BOL.com.

Recensie over Peacemaker

CooleSuggesties topper

Peacemaker is een humoristische, brute en bizarre superheldenserie met anti-held Peacemaker in de hoofdrol. Verwacht heel wat geweld, flinke knokscenes, bloedvergieten en brute actie, maar ook scherpe (en soms flauwe) humor, subtiele en minder subtiele steken naar andere DC Comics-superhelden en schurken… en zelfs een fraaie persoonlijke ontwikkeling van de verschillende personages.

Score: 9


Informatie

Titel: Peacemaker
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 8×40 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.