logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Robo SpongeBob van Goliath


spongebob

De RoboFish ken je vast wel: de robotische vissen zwemmen zich in de rondte in hun eigen aquarium – of in je eigen badkuip. Het concept van RoboFish heeft al een paar nieuwe varianten gekregen, in de zin van robotpiratenvissen tot eng uitziende diepzeevissen. Of wat dacht je van Robo Mermaids of Robo Turtles? Maar het kan nog leuker en gekker, zo vonden ze: niet in de vorm van een vis, maar in de vorm van een zeespons. Een heel bekende, nog wel. Maak kennis met Robo SpongeBob, een nieuwe speelkameraad in het water en op het droge voor kinderen vanaf vier jaar. Te koop zijn zowel een losse Robo SpongeBob als een playset om een eigen onderwaterwereld voor de sponsman te creëren.

IMG_7156

De Robo Spongebob is geweldig leuk vormgegeven, en blijft prima rechtop staan. Maar aan een stilstaand poppetje heb je ook niets. Het gave zit hem in zijn rubber armpjes. Daarmee zwemt hij in de richting naar keuze. Zo gaat hij – wanneer zijn armpjes omlaag gericht zijn, naar boven. Zet zijn armpjes naar achter en hij zwemt vooruit. Steek zijn armen vooruit, en hij gaat achteruit. En doe je d’r eentje omhoog en eentje omlaag, dan danst hij de hele nacht door. Tenminste: voor vier minuten lang, want dan gaat de Robo Spongebob in een soort spaarstand. Hij werkt natuurlijk toch op batterijen, en dan is het wel zo slim dat daar een beetje voorzichtig mee wordt omgegaan. Aanzetten is heel eenvoudig: daarvoor hoef je Robo Spongebob alleen maar nat te maken. Dan voelt hij zich als een vis in het water!

Je kunt Robo Spongebob kopen als losstaande robot, maar ook in een speelset. Dan krijg je er een plastic waterbak bij, net als een soort strandbal. Met een stevige ring, die je in de bovenste rand kunt schuiven, blijft de bak goed stevig zitten. In de bak kun je dan de bekende ananas zetten als decoratie, twee rubber kwallen laten zweven en natuurlijk Spongebob laten zwemmen. en klein kritiekpuntje vind ik echter wel dat Spongebob’s huisje slechts alleen de voorkant laat zien. Het was wel zo gaaf als dat een hele ananaswoning was geweest!

Speelgoed en spellen koop je bij:

Robo SpongeBob is vanaf maart los te koop (adviesprijs: 14,99 euro, inclusief twee extra batterijen) en als playset (adviesprijs: 34,99 euro, inclusief twee extra batterijen). De set bestaat naast Robo SpongeBob uit een aquarium, twee roze kwallen en een ananashuisje om een eigen SpongeBob Squarepants onderwaterwereld te creëren.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.