logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Getest: Pathé X-cube escape room

De bioscoop is nog altijd één van de tofste plekken om je onder te dompelen in een andere wereld. De zachte stoelen, het grote doek en het ongeëvenaarde geluid zorgen voor een beleving die je thuis simpelweg niet kunt evenaren. De laatste tijd wordt een bezoekje aan de bioscoop nog leuker en veelzijdiger. Zo kun je bij Pathé niet alleen terecht voor het kijken van films, maar kun je ook met een vriendengroepje gamen op consoles of pc’s … en hebben een aantal Pathé-vestigingen een heuse escape room in huis! Vooralsnog beschikken de vestigingen in Zwolle, Nijmegen en Schiedam over een aantal X-Cube interactieve escape experiences.

Wat is X-Cube?

X-Cube is nieuwe Nederlandse creatie, die ongetwijfeld de wereld gaat veroveren. Heel simpel gezegd is het een interactieve digitale escaperoom experience voor 2 tot 6 personen. Het is letterlijk een kubus, waar je met zijn allen een uitdaging aangaat, die onder een behoorlijke tijdsdruk staat. Binnenin de kubus vind je een aantal beeldschermen, bedieningspanelen en een enorm touchscreen, waarop je jouw antwoorden ingeeft. Naast het hoofdscherm zitten er nog vier smallere schermen in de kubus waarop je regelmatig aanwijzingen en instructies te lezen krijgt. Daarnaast beschikt de kubus over de nodige lichteffecten en een blacklightfunctie voor speciale opdrachten.

Fantastische presentatie

Wij mochten de X-Cube ervaren en gingen de uitdaging aan om een meesterspion te worden. Met wat assistentie van Katja Schuurman (er zijn ook experiences die worden gepresenteerd door bijvoorbeeld Sterre Koning en Ronald Vledder) gingen we de uitdaging aan om een zware crimineel op te pakken. Om deze persoon op te pakken, moesten we een onderzoek uitvoeren, die ons met het nodige puzzelwerk steeds een stapje dichter bij de oplossing brachten. Daarbij kwam heel wat logisch denkwerk aan te pas, maar wel binnen verschillende disciplines. Logica, cijferkundig en taalkundig inzicht, ruimtelijk inzicht en ritmegevoel kwamen allemaal aan bod, waardoor iedereen in de kubus een duit in het zakje zal kunnen doen.

Kiezen maar!

Het toffe van dit digitale concept is dat het zich in een mum van tijd aanpast aan de escape experience die jij kiest. Natuurlijk is de kubus zelf behoorlijk high-tech, waardoor avonturen op mars, horrorverhalen of een spionnentraining vrij logisch zijn, maar het verhaal en de moeilijkheidsgraad is met één druk op de knop te bepalen. Zo kun je kiezen voor avonturen van een half uur tot een uur, voor volwassenen of voor kinderen. Onze spionnentraining duurde een uur. Wij kozen voor makkelijk (we hoorden dat de moeilijke écht moeilijk was) maar waren in ongeveer 40 minuten klaar met een nieuwe high score voor Pathé Nijmegen. Lukt het jou om Team Dennis te verslaan?

Meer dan film alleen: X-Cube en Go!Gaming

Met de X-Cube heeft Pathe een geweldig concept in handen waarmee ze meer bieden dan enkel het kijken van films. Het is een complete beleving geworden, die ook ideaal is voor het opzetten van bedrijfsfeestjes, vriendengroepen, verjaardagen en andere bijeenkomsten. Natuurlijk kon je al sinds 2021 op verschillende locaties een plekje reserveren in de Go!Gaming corner, waar je met vrienden online tegen (of met) elkaar de strijd kunt aangaan op verschillende pc’s en consoles met talloze games. Gamen op de consoles die je vanuit supertoffe bioscoopseats, gaming op de PC vanuit comfortabele gamingstoelen. Iedere plek is voorzien van headsets en alle comfort om lekker te snacken. Wil je een ultieme race-ervaring? Dan neem je plaats achter één van de PlaySeats racestoelen voor een innemende race-ervaring!

Over X-Cube

X-Cube heeft al 20 succesvolle vestigingen in Nederland en twee in België. De eerste X-Cube bij Pathé Zwolle is sinds 5 juni en wordt goed bezocht. Na Nijmegen volgde er een derde X-Cube locatie bij Pathé in Schiedam.

Tickets en reserveren

De X-Cube is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar. De spellen duren 30 tot 60 minuten. Bezoekers kunnen de X-Cube zelfstandig betreden door gebruik te maken van de code in de bevestigingsmail. De kosten zijn afhankelijk van de lengte van de gekozen game en zijn €9,50 p.p. voor een game 30 minuten en €17,50 p/p/ voor een game van 60 minuten. Het boeken van een X-Cube gaat via het platform van X-Corp en de bezoeker wordt vanaf pathe.nl/xcube doorgelinkt naar de boekingsomgeving.


Recensie over X-Cube escape experience

CooleSuggesties topper

De X-Cube is eigenlijk een compleet digitale escape room, waarin je met 2 tot 6 personen naar binnen kunt. Het prettige is, dat alle aanwijzingen precies op de juiste plek liggen. Er kan niets misplaatst zijn, of vergeten opnieuw te activeren, zoals je dat bij normale escape rooms jammer genoeg wel eens meemaakt. De ruimte zelf is clean, de tips en begeleiding kun je zelf aanroepen met knoppen op het scherm. Voor een gevoel van veiligheid is ook gezorgd: je kunt de ruimte altijd verlaten – en je mag zelfs je smartphone gewoon mee naar binnen nemen! De filmpjes zijn professioneel opgenomen en steken goed in elkaar. Dankzij de variatie in opdrachten kan iederen zijn inbreng hebben in het spel.

Score: 9


Informatie

X-Cube escape experience
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 17.50 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.