• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Boeken
    • Info voor je boekbespreking
    • Allerlei
      • Creatief
      • Educatief kinderen
      • Informatief volwassenen
      • Management boeken
      • Stripboeken
    • Kinderboeken
      • Prentenboeken
      • Kinderboeken met AVI
    • Young adult
    • Leesboeken voor volwassenen
    • Kookboeken
  • Business
    • Bloggen
    • Zelfstandig ondernemen
    • Management boeken
  • Entertainment
    • Films
      • Netflix, Prime Video, Disney+ en TV
      • Actie
      • Animatie
      • Horror
      • Komedie
      • Speelfilm
    • Games
    • Muziek
    • Speelgoed
      • Creatief
    • Spellen
    • Er op uit
    • Uit-agenda
  • Eten & drinken
    • In de keuken
    • Eten en drinken
    • Recepten
    • Kookboeken
  • Lifestyle
    • Gadgets
    • Gezondheid
    • Kleding & verzorging
    • Huis
    • Tuin
  • Feest
    • Halloween
    • Kerstmis
    • Moederdag
    • Pasen
    • Sinterklaas
    • Vaderdag
    • Valentijnsdag
    • Verjaardag
  • Prijsvragen
logo coolesuggesties liggend banner

CooleSuggesties

Stoere reviews, nieuws en tips

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
  • Mail

Boek recensie: Pastry Crush, Jaline Vandromme

22 januari 2021KookboekenBakken, Koek en gebak, nagerecht, taart

Pastry Crush Jaline Vandromme

Je hebt bakkers … en je hebt patissiers. Kunstenaars met chocolade, suiker en deeg om kunstwerkjes te presenteren op je bord, waar je bijna geen vork, mes of lepel in durft te steken. Dat laatste is precies wat Jaline Vandrommen, de 18-jarige winnares van de derde editie van Bake Off Vlaanderen, laat zien in haar indrukwekkende kookboek Pastry Crush.

Next level

De recepten uit Pastry Crush zijn geïnspireert op de klassieke Franse patisserie, maar laten stuk voor stuk een moderne twist zien. Niet alleen in de receptuur, maar vooral ook in de presentatie ervan. Ze zouden niet misstaan in een sterrenrestaurant, maar soms kom je ook heel verrassende varianten tegen. Een panna cotta in een martiniglas is leuk, maar eerder gedaan. Een gevulde madeleine of een brownie als een reep, of een yin-yangchocoladecake? Gaaf! Maar niet alleen de vormgeving is bijzonder. Ook de recepten zijn bijzonder uitgebreid en bestaan vaak uit meerdere componenten die elkaar aanvullen of met elkaar verwerkt moeten worden. Jaline maakt hierbij dankbaar gebruik van bijzondere kruiden en specerijen, maar ook van geleerpoeder en mousses. Dit zijn echt de recepten waar je actief mee aan de slag moet om ze tot een succes te brengen, of je ze nu als sterrenchef wilt presenteren of niet.

Basisrecepten

Blij was ik met de hoofdstukken achterin, waarin tal van basisrecepten worden gegeven voor verschillende soorten deeg en crèmes. Met die basisrecepten kun je namelijk zelf experimenteren en perfectioneren. Je kunt ze oefenen en af en toe gebruiken in wat eenvoudigere recepturen, zodat je ze eigen maakt en ze zonder receptenboek leert maken. Vanaf dat moment zul je zien dat de recepten in Pastry Crush weer een stapje dichterbij komen… heel dichtbij zelfs, als je het perfectionisme en de vaste hand hebt van deze dame.

Ga direct naar Pastry Crush op BOL.com.


Recensie over Pastry Crush

De recepten in dit kookboek zijn van heel andere koek als de standaard nagerechtenboeken. Ze zijn uitgebreid en indrukwekkend, met flinke lijsten nauwkeurig afgewogen ingrediënten. Die boodschap is Jaline in ieder geval goed op het hart gedrukt, dat is duidelijk. Een goede verwerking van alle bestanddelen legt de basis voor een fraaie afwerking en presentatie, zodat de recepten er echt uitzien om door een ringetje te halen. De recepten zelf zijn haalbaar – dankzij het feit dat je ze in delen maakt en samenvoegt – maar voor een goede mousse of ganache heb je de juiste ervaring nodig. Een groot deel van de recepten komt aan op de presentatie, en dat moet je ook wel liggen. Ik ga aan de slag met de basisrecepten om te oefenen en zal zeker proberen het geduld op te brengen een aantal van de recepten te maken.

Score: 8


Informatie

Pastry Crush, Jaline Vandromme
Illustrator: nvt
Uitgever: Carrera, 216 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789048856398. Prijs: 29.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

BOL.com
Amazon.nl
Bruna
Managementboek.nl
Bookspot

Deel dit bericht op social media:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Tumblr te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)

Over Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.

Primaire Sidebar

Onze topsuggesties

CooleSuggesties Topper

ONZE LAATSTE BERICHTEN

vegetarische barbecue

Vegeratische BBQ: ga jij ook voor plantaardig?

Mus en kapitein Kwaadbaard 2 Koers naar de Kraken

Boek recensie: Mus en Kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken

witte tanden glimlach vrolijk

Zo krijg je perfect witte tanden

suri route amsterdam 3

Ontdek Suriname in Amsterdam

The Good Wine 1

The Good Wine: (h)eerlijke biologische wijn

De zaak Sus Antigoon 2

De strips van juni 2022

Footer

Samenwerken

Heb jij een leuk product of coole dienst voor jongens of mannen? Kijk dan op onze contactpagina voor alle mogelijkheden.

Winacties en privacy

Klik hier voor meer informatie over de voorwaarden voor deelname aan onze prijsvragen en ons cookiebeleid.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze reviews, artikelen en winacties? Meld je dan hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!