logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Pas op voor de buren, Hilde Vandermeeren

Pas op voor de buren - Hilde VandermeerenIn Pas op voor de buren wordt je meegenomen in het leven van Ruth, een thrillerauteur. Het boek laat je niet alleen een kijkje nemen in de dingen die ze op dit moment meemaakt maar laat je ook haar verleden zien. En dat verleden is niet zomaar een dingetje. Het is iets dat haar achtervolgd en haar bijna gek maakt. De moeder van Ruth heeft haar altijd gewaarschuwd, pas op voor de buren. Vertrouw ze niet! En dan gebeuren er ineens erg vreemde dingen in de buurt…

Geestesziek

Toen Ruth jong was had haar moeder nogal rare gedachtes en was regelmatig niet helder meer. Zo dacht ze dat haar dochter ontvoerd was en Ruth iemand anders was. Hierdoor heeft Ruth geen prettige puberteit gehad. Haar moeder is uiteindelijk twee keer opgenomen in een Mentaal ziekenhuis. De ziekte van Ruths moeder had uiteindelijk fatale gevolgen die Ruth voor iedereen geheim houd. Behalve haam tante Suzan en haar neef Danny wist niemand ervan. Zelf haar vriend Mathew niet.

Geen vertrouwen

Doordat er de laatste tijd wat vreemde dingen in en rondom huis gebeuren in Ruth erg achterdochtig. Ze vraagt Mathew of hij daar wat vanaf weet en verdenkt hem van vreemdgaan. Dit resulteert erin dat ze uit elkaar gaan. Ruth voelt dat er iets niet klopt, wordt ze ook gek, net als haar moeder? Ze gaat zelfs naar dokter Yates, de dokter die haar moeder destijds behandeld heeft. Maar die ziet geen directe problemen. Er gebeuren steeds meer vreemde dingen, ook bij de buren.

De buren

Aangezien Ruth in een rustige straat woont met maar een paar huizen, kan ze alles en iedereen goed in de gaten houden. Waarom heeft een van haar buren een uitgebreide beveiligingsinstallatie en was de dood van de vrouw van buurman Luke wel een ongeluk? Wanneer haar blokhut in het bos in haar achtertuin uitbrand en haar neef omgebracht wordt, weet Ruth niet meer wie ze kan vertrouwen….


Recensie over Pas op voor de buren

CooleSuggesties topper

Pas op voor de buren is een thriller van de koningin van de Vlaamse misdaadliteratuur. En waarom Hilde Vandermeeren de koningin op dit vlak genoemd wordt, zal je duidelijk zijn na het lezen van dit boek. Een ding zal ik je vast zeggen: het blijft spannend tot het laatste hoofdstuk!

Score: 9


Informatie

Pas op voor de buren,
uitgeverij Q, 304 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789021408125. Prijs: 20.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.