logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Pas op je passwords, Patrick Mackaaij

De afgelopen tijd is er nogal wat gedoe geweest omtrent de wachtwoorden die je gebruikt. Het is namelijk zo, dat er hele lijsten rondzwerven over het internet met gekaapte wachtwoorden. Die zijn nietzozeer verkregen doordat iemand jouw account heeft gekraakt, maar juist servers van grote diensten, zoals webshops of online diensten als Flickr of Adobe. Vanuit die partijen zijn grote databases verkregen met gebruikersnamen en wachtwoorden. Op zich niet zo’n groot probleem, ware het niet dat veel mensen maar een of twee wachtwoorden gebruiken voor al hun accounts… Pas op je passwords geeft je tips en waarschuwingen waarmee jij kunt voorkomen dat kwaadwillende op deze manier aan je gegevens kunnen komen.

Kapen is niet hacken

Veel mensen roepen ineens dat ze gehackt zijn wanneer hun account door iemand anders overgenomen blijkt te zijn. In feite is dat onjuist, want de gegevens komen van een andere bron. Kwaadwillenden hebben simpelweg jouw inloggegevens bemachtigd. En wanneer die gelijk blijken te zijn aan de inloggegevens van andere website… tja, dan maak je het ze wel makkelijk, niet?

Hoe bescherm je jouw accounts?

De beste manier is natuurlijk om voor iedere account een ander wachtwoord te kiezen. Dat kan een willekeurige reeks letters en cijfers zijn, een zin, een woord met variabelen erin… van alles en nog wat. Maar zorg dat geen een wachtwoord hetzelfde is! Dat maakt het onmogelijk voor kapers om je accounts over te nemen. Wat je nog meer kunt doen? Tja: Pas op je passwords staat vol tips en technieken, van passwordmanagers tot tips voor het ideale wachtwoord, van uitleg over de nieuwste technieken (vingerafdruk, gezichtherkenning en 2FA). Zo lees je niet alleen meer over het onderwerp, maar weet je ook hoe je jezelf kunt wapenen.

Ga direct naar Pas op je passwords op BOL.com.


Recensie over Pas op je passwords

CooleSuggesties topper

Pas op je passwords had net zo goed een komma kunnen bevatten: ps op, je passwords! Dat is namelijk een van de zwakste schakels in je hele online aanwezigheid. Dit informatieve boekje leert je alles over online veiligheid en de manieren waarop je jezelf kunt beschermen. Het geeft praktische tips en laat zien met welke middelen je het veiligst online bent.

Score: 9


Informatie

Pas op je passwords,
Illustrator: nvt
Uitgever: Van Duuren Media, 116 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789463561471. Prijs: 14.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.