logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: 5 Seconden of 5 Seconden Uncensored

Hoeveel woorden kun jij opnoemen in vijf seconden? Waarschijnlijk best veel, maar als die woorden over een bepaald onderwerp moeten gaan, wordt het al een stuk lastiger! Dat is wel wat je moet doen in het partyspel 5 Seconden van Megableu. Daarin krijg je vijf seconden de tijd om 3 relevante antwoorden te vinden op soms heel lastige, soms heel makkelijke vragen. Denk daarbij aan Noem drie kleuren potlood, maar ook: Noem 3 bergen of Noem 3 vrouwentijdschriften. En nee, je krijgt geen bedenktijd. Je moet ze meteen opnoemen!

Speelbord

Dat klinkt als een makkelijk concept, maar het is lastiger dan je denkt. Om het je nog wat moeilijker te maken, zijn er wat extra regels, maar ook een paar hulpmiddelen. Zo is er een scorebord waarop jij je aantal behaalde punten kunt bijhouden. Voor ieder goed beantwoord kaartje mag je jouw pion een stapje vooruit zetten op het scorebord. Maar pas op, er zijn twee gevarenzones. Sta je op zo’n zone en heb je een vraag fout? Dan moet je een beurt overslaan! Een tweede hulpmiddel vind je in een geweldige zandloper, die eigenlijk meer een regenpijp is. Draai deze om en er klinkt een toetersignaal, waarna kleine kogeltjes naar beneden rollen over een ingebouwde knikkerbaan. En ja, die doen er ongeveer 5 seconden over. Het voordeel van deze koker is bovendien dat je de timer hoort, omdat de kogeltjes een licht-ruisend geluid maken.

Extra regeltjes

Natuurlijk kom je vragen tegen die je absoluut niet zou kunnen beantwoorden. Dat gebeurt iedereen, niks aan de hand. Je kunt in dat geval een Pas-kaart of een Wissel-kaart inzetten, die je aan het begin van het spel hebt gekregen. Bij een Pas-kaart gaat de vraag naar de volgende speler. Heeft die het goed? Dan mogen jullie allebei een stapje vooruit. Heeft die het fout? Dan gaat diens beurt over, maar mag jij zelf wel een stapje vooruit. Een bijzondere manier om een tegenspeler even een hak te zetten! Met de Wissel-kaart krijg je direct een nieuwe vraag.

Geen antwoord

Komt het voor dat je binnen de vijf seconden geen (of niet genoeg) antwoorden kunt bedenken? Dan gaat de vraag door naar de volgende speler om drie antwoorden op te lepelen. Als extra hindernis mogen er geen antwoorden gegeven worden die een voorganger al heeft genoemd. En dat kan knap lastig zijn. Krijg maar eens goede antwoorden uit je hoofd! En bedenk er nog maar eens meer, onder die tijdsdruk. Dat is vooral het lastigste, die druk! Weet iemand drie goede antwoorden te geven? Dan mag die persoon een stapje vooruit op het scorebord. Kan niemand een goed antwoord geven en komt de vraag weer bij de beginspeler? Dan wordt er een nieuwe vraag gesteld.

5 Seconden Uncensored

Speel je 5 Seconden met louter volwassenen? Dan zul je al snel op wat uitdagende antwoorden komen bij sommige vragen. Maar je kunt er nog een schepje bovenop doen en het spel een beetje richting de sexy kant sturen. Denk daarbij aan vragen als: “Noem 3 dingen die in je nachtkastje liggen” of “Noem 3 manieren om iemands aandacht te trekken”. Denk snel en geef 3 antwoorden binnen de 5 seconden… Als je durft! Daarvoor is er 5 Seconden Uncensored. Het is in feite een uitgeklede variant van het origele partyspel. Zo heb je hier geen speelbord, geen Pas-en Wisselkaarten en geen pionnen. Je speelt het spel simpelweg een aantal rondes en telt daarna het aantal kaarten dat je hebt verdient. Wel heb je hier ook een timerkoker, die een stuk kleiner en compacter is dan in het originele spel. Een leuke variant voor volwassenen op het bekende en populaire basisspel!

Ga direct naar 5 Seconden Uncensored op BOL.com.


Ga direct naar 5 Seconden op BOL.com.

Recensie over 5 Seconden

5 Seconden is een heerlijk spel om te spelen. Je kunt zelf bepalen op welke manier je het speelt natuurlijk, maar dankzij de regels en de Pas- en Wisselkaarten heb je een leuke extra dimensie aan het spel. Het is knap lastig om drie antwoorden te geven binnen 5 seconden, maar gelukkig is het voor jouw medespelers net zo moeilijk. Het bord, de kaartjes en de timer zijn mooi uitgewerkt en werken goed. Speel je dit spel met volwassenen? Dan is de 5 Seconden Uncensored een leuke variant. Sexy vragen, uitdagende antwoorden en suggestieve onderwerpen komen hierin aan bod, tussen vrij ‘normale’ vragen over mannen en vrouwen.

Score: 8


Informatie

Titel: 5 Seconden
Uitgever: Megableu
Genre: partyspel
Tijdsduur: 20 minuten.
Voor 3 tot 6 spelers.
Leeftijd: vanaf 8 jaar.
Adviesprijs: 25 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.