logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Partygames in boekvorm: Would you rather en Never have I ever

In Amerika zijn er een paar heel leuke spelletjes voor gezelschappen, die langzaam hun intrede in het Nederlands gaan vinden. Twee van die ‘partygames’ zijn onlangs in boekvorm verschenen bij uitgeverij Mus: Would you Rather en Never have I ever. Wat vinden wij van deze boeken – en wat houden de spellen precies in?


Recensie over Would You Rather

Would You Rather is een tijdje geleden bekendgemaakt door het platform Dilemma op Dinsdag. Het idee achter Would You Rather is dat je moet kiezen uit twee kwaden. Welke kies jij? Denk daarbij aan Zou jij liever… met iedereen in deze ruimte tongzoenen… of een liter moedermelk drinken? Door het boek staan twee dilemma’s tegenover elkaar, maar het is leuker om simpelweg te bladeren door het boek en zo twee dilemma’s met elkaar te verbinden. Je hebt zo nagenoeg oneindig veel mogelijkheden. Het boekje is helder vormgegeven met grote letters die prettig leesbaar zijn. Niet alle dilemma’s zijn even geschikt voor jeugdige gebruikertjes, dus wees gewaarschuwd. Hilarische situaties gegarandeerd!

Score: 7


Ga direct naar Would you rather op BOL.com.


Recensie over Never Have I Ever

Never Have I Ever is van een heel andere klasse. Het is eigenlijk een soort kennismakingsspel, waarbij je jezelf (en anderen) een stuk beter leert kennen. Door het boekje heen staan stellingen vermeld, die beginnen met ‘Ik ben nog nooit’ of ‘Ik heb nog nooit’. Daarachter staat een situatie. Ik heb nog nooit een webshop opgelicht. Ik ben nog nooit van de hoge duikplank gedoken… ik heb nog nooit een officiële waarschuwing gekregen op mijn werk… is dat het geval? Dan steek je een vinger op. Is dat niet zo? Dan houd je je gedeist… en heb je misschien heel wat uit te leggen! Never have I ever zorgt voor meer interactie en hilariteit dan Would you Rather en is in mijn ogen eerder een party-starter dan het duivelse dilemmaboek hierboven.

Score: 8


Ga direct naar Never have I ever op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.