logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Party Bugs, White Goblin Games


Je ziet het er misschien niet aan af, maar ook insecten hebben een heel druk feestleven. Vooral kakkerlakken. Ze swingen en dansen er op los. Maar, net als bij de mensen, kan er maar ééntje het echte feestbeest zijn. En dus verzamelen alle beestjes zich rondom de discobal, om daar te bepalen wie er de ultieme party bugs zijn.

De spelregels van Party Bugs

Er zijn 6 setjes van 13 kaarten, ieder in een eigen kleur. Een speler pakt één zo’n setje. Je kunt het spel dus spelen met 6 personen. Schud de kaarten en maak er een stapel van. Nu pakt iedere speler een kaart van de stapel en legt die rondom de discobal. Dat is de beginsituatie: de dansvloer. Laat het feest beginnen!

De spelronde

Iedere speler pakt drie kaarten op hand. Nu spelen alle spelers tegelijk. Ieder kiest een kaart uit zijn hand en legt deze ondersteboven voor zich neer. Ze worden tegelijk omgedraaid, waarna de spelers het spel beginnen. De omgedraaide kaarten bepalen nu de volgorde van het spel. De persoon die de laatste kaart heeft ingezet, mag als eerste een kaart van de dansvloer kiezen, vervolgens de een-na laagste kaart, et cetera.

Puntentelling

De kaarten van de dansvloer worden open voor je neergelegd. De persoon die uiteindelijk het laagste aantal punten voor zich heeft liggen, behoort tot de ultieme party bugs. Maar let op: heb je een dubbele kaart, dan mag je ze allebei afleggen. Het is dus helemaal niet zo erg als je een 10 pakt, als je daarna nóg maar een 10 in handen krijgt! Zijn alle kaarten verdeeld? Dan vul je jouw hand weer aan tot 3 kaarten en begint het weer opnieuw.

Ga direct naar Party Bugs op BOL.com.

Recensie over Party bugs

Party Bugs is een snel en vlot kaartspel, waarbij alle spelers tegelijk bezig zijn. Dat is erg leuk en prettig, zo hoeft niemand zich te vervelen. Het spel blijft ook spannend tot de laatste ronde, omdat je hoge kaarten uit je stapel kunt halen om je score te verlagen. Pas wel op voor de ultieme Party Bug, nummer 13: als je die kaart speelt, moet je alle kaarten van de dansvloer nemen. Maar ook dat hoeft niet zo’n groot probleem te zijn, als je veel van die nummers toevallig al voor je hebt liggen…

Score: 7


Informatie

,
White Goblin Games Genre: Kaartspel,
Tijdsduur: 15 minuten. Voor 2-6 spelers. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Prijs: 10.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.