logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Park Beyond

Met de zomer op komst zal menigeen op pad gaan naar een pretpark. Let daar goed op, want al die kennis en ervaring zul je zeker kunnen gebruiken bij de pretpark-simulatiegame Park Beyond. Hoewel die nog een stapje verder gaat! Wij startten deze game op voor wat klassiek themaparkmanagementplezier.

Alle niveaus

Laten we beginnen met één van de sterkste punten van de game. En daarbij hebben we het niet over de variatie in achtbanen, opties en de mogelijkheden om je pretpark tot in de puntjes vorm te geven. Nee, hierbij wil ik een flinke veer uitdelen voor de mogelijkheid om het spel aan je niveau aan te passen. Je kunt het zo ingewikkeld of gestroomlijnd maken als je zelf wilt. Daarmee is het een ideale game voor alle leeftijden.

Bekijk de trailer van Park Beyond

Uitgebreide introductie

Voor je begint, zo lazen we in onze reviewers guide, is het aan te raden om de campagne door te lopen. En in de levels die je daarin doorloopt krijg je inderdaad alle concepten van het bouwen en het sturen van een pretpark aangeboden. Alle concepten worden geleidelijk geïntroduceerd, terwijl je parken opbouwt in verschillende omgevingen. Zo leer je niet alleen de technische kant van het spel en het bouwen kennen, maar ontdek je ook alvast een aantal mogelijkheden die het spel voor je in petto heeft.

Hulpfiguren

Door het spel heen wordt je begeleid door de medewerkers van Park Beyond. Deze kleurrijke figuranten helpen je met verschillende elementen van het beheren van je pretpark. Twee oude mensen begeleiden je als een lollig mannetje en een wijs vrouwtje om je managementskills op orde te krijgen. Er is ook iemand die je aanmoedigt terwijl je speelt en je ontmoet bijvoorbeeld een technicus die regelmatig nieuwe technieken aan je presenteert. Ieder van hen is goed uitgewerkt en zorgt voor de nodige humor in het spel.

Fantasy… en beyond!

Het is duidelijk dat Beyond Park helemaal draait om jouw eigen fantasie. Hoe zou een pretpark er moeten uitzien – en zou dat ook echt werken? Dankzij de creatieve modellen kun je een park maken dat in één bepaald thema is opgezet, maar je kunt ook helemaal losgaan en een chaotisch park neerzetten. Wie weet werkt het bijzonder goed! Natuurlijk kun je elementen bouwen die in het echt niet kunnen, en dat maakt dit park zo leuk. Het bouwen van een achtbaan werkt soepel en eenvoudig, hoe creatief je hem ook maakt. Met een soort thermo-view kun je vervolgens zien welke delen van het park of je baan het goed doen, en welke je moet verbeteren. Toch heeft het spel ook zijn minpunten. Het navigeren met een controller is niet altijd even intuïtief, wat eigenlijk de grootste smet op het spel is. Daarnaast is het bouwen van een pretpark super leuk, maar blijft het op een gegeven moment wel ‘meer van hetzelfde’. Het is geen super moeilijk spel, waardoor het voor volwassen gamers wellicht vrij snel kan gaan vervelen.


Ga direct naar Park beyond op BOL.com.

Recensie over Park beyond

Park Beyond is een leuke simulatiegame die de creativiteit en fantasie prikkelt op een geweldig en fantasierijk pretpark op te bouwen met achtbanen als stralend middelpunt. Het spel werkt simpel en eenvoudig – je wordt aan alle kanten begeleid om er een succespark van te maken. De navigatie met een controller is af en toe een dingetje – en als je geen echte pretparkenfanboy bent loop je het risico dat het spel op den duur vrij eentonig wordt.

Score: 8


Info

Park beyond
Uitgever: Bandai Namco
Getest op: XBOX Series X/S
Genre: simulatie
Prijs: 50 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.