logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De functies van paracord voor honden: riemen en speeltjes zelf maken


Een paracord heeft vele verschillende functies. Of je nou een nieuw sieraad wilt, wil gaan survivallen of het touw gebruikt als extra aanvulling op je backpack. Ook voor dieren heeft een paracord verschillende goede functies. In dit artikel gaan we kijken wat een paracord voor jou en je hond kan betekenen. Wat zijn bijvoorbeeld de voordelen en wanneer kun je het gebruiken.

Als speeltje

Allereerst is een paracord erg geschikt als speeltje voor je hond. Het materiaal kan makkelijk gevlochten worden, waardoor het voor alle soorten en maten hond te gebruiken is. Daarnaast is een paracord natuurlijk erg duurzaam. Het is ontworpen om weer en wind te doorstaan, om parachutisten vast te houden en om klimmers de berg op te helpen. Dit zorgt ervoor dat je hond erg lang kan genieten van het paracord. De kans dat je hond dit paracord binnen de kortste keren kapot maakt, is namelijk erg klein.

Als riem

Daarnaast kan een riem erg geschikt zijn voor je hond. Een paracord is gemaakt om niet te schuren wanneer deze veel gebruikt wordt. Daarnaast speelt hier de duurzaamheid ook een rol. De riem kan een lange tijd mee en gaat zelden kapot. Ook het feit dat het paracord gewoon in de wasmachine kan, zorgt ervoor dat het erg gemakkelijk te gebruiken is.

Tot slot kun je een paracord in allerlei soorten en maten verkrijgen, zodat je altijd iets kan vinden dat bij je hond past. De verschillende diktes van het touw zorgen er tevens voor dat het zowel bij grote en kleine honden erg leuk kan zijn. Wil je wat speciaals, dan zijn er op het internet genoeg video’s te vinden van paracords die in allerlei patronen zijn gevlochten.

Wil je het liever niet als riem gebruiken, dan kun je er ook een duurzame hondenlijn van maken. Deze gaat erg lang mee, schuurt niet bij de nek van je hond en is in allerlei kleuren zelf samen te stellen.

De voordelen

Een paracord heeft verschillende voordelen als we dit vergelijken met een normale hondenriem of een normaal speeltje dat je aan je hond geeft. Allereerst is er natuurlijk de duurzaamheid die hierboven al beschreven is. Daarnaast is paracord relatief goedkoop. Paracord kopen kun je al vanaf 26 cent per meter. Dit maakt dat je er ook meer van kan kopen en zelf kan beslissen wat je ervan maakt. Ook paracord accessoires, zoals naalden, sluitingen, kralen en stoppers vormen bepaalde geen aanslag op de portemonnee.

Ook het aanbod aan paracord zorgt ervoor dat er voor iedere hondenliefhebber wel wat bij zit. Kies een paracord dat bij het ras, de kleur en het karakter van je hond past en het kan bijna niet misgaan. Zoals je leest zijn er genoeg voordelen bij de aanschaf van een paracord. De duurzaamheid, het aanbod en de prijs zijn allemaal aspecten die hierbij een rol spelen. Voor een klein prijsje heb je al snel een mooi paracord te pakken. En vind je hond het nou helemaal niks, dan kun je er nog altijd een sieraad van maken.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.