logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Pamoek, Cora Sakalli

Pamoek is een heerlijk boek over de avonturen van twee kinderen: Franka en Orkun, ieder met hun eigen geheimen. Het stralende middelpunt daartussen is de eigenwijze kat Pamoek.

Franka

Zo heeft Franka serieuze vertrouwensproblemen, na de scheiding van haar ouders. Ze sluit zich af voor iedereen, om zichzelf zo te beschermen tegen teleurstellingen. Haar moeder is depressief en ze wil ook haar vader niet meer zien. Als ze toch naar hem toe moet, besluit ze weg te lopen. Ondertussen doet Franka vrijwilligerswerk bij het dierenasiel, waar ze via TikTok dieren aan een baasje helpt.

Orkun

Door Orkun komt Pamoek in de wereld van Franka terecht. Hij woonde eerst in een niet al te frisse buurt, waar hij contact had met de zwerver Wessel. Die had een zwerfkat als ‘huisdier’ (nou ja – min of meer dan… de kat kwam bij hem langs) en zo kregen Orkun en Pamoek een bijzondere band. Omdat Orkun gaat verhuizen, besluit hij de kat mee te nemen. Wie moet er anders voor hem zorgen? Maar dan ontdekt Franka Pamoek en vreest Orkun dat ze hem ook wil laten adopteren. Hoe kan hij dat voorkomen?


Ga direct naar Pamoek op BOL.com.

Recensie over Pamoek

Wat doe je als je niemand vertrouwt? Dat probleem hebben zowel Orkun als Franka… tot ze bij elkaar komen door de eigenwijze kat Pamoek. De problemen van deze twee kinderen zijn best heftig. Ze krijgen te maken met scheiding, verslaving en heel strenge ouders (hoewel die misschien wel het beste voor hebben met hun pubers). Ze merken ook dat het goed is om over hun problemen te praten, om mensen binnen te laten. Het afwisselende perspectief van Franka en Orkun helpt met het neerzetten van het verhaal, zodat het prettig blijft doorlopen en je weet wat ze meemaken… en wat ze delen. Daar zit soms nogal een verschil tussen!

Score: 8


Informatie

Titel: Pamoek
Auteur:
Uitgever: Moon uitgevers
Aantal pagina’s: 236
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789048868650
Prijs: 17.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.