Film review: Pacific Rim Uprising, Universal Pictures


pacific rim uprising

Zo’n vijf jaar geleden werkte Guillermo del Torro, onder andere het brein achter The Shape of Water, mee aan een megagrote mech-monsterproductie. Het was een soort Transformers vs Godzilla-film, waar de regisseur veel van zijn monsterliefde in kon stoppen. Dat was ook best letterlijk, overigens. Hoewel de monsters overal ter wereld uit de grond kwamen kruipen, werd de strijd toch voor een groot deel op Chinees grondgebied uitgevochten. Nu is het in de film tien jaar later. De oorlog is voorbij, de monsters verslagen, maar de mensen likken nog steeds hun wonden. Zo ook de hoofdrolspeler van ons verhaal, de zoon van de held Stacker Pentacost uit de eerste film, en een klein meisje dat haar eigen mega-robot heeft gebouwd.

Strijd beginnen

Al snel is het duidelijk dat de film om een paar elementen draait. Ten eerste worden de robots – jaegers – nog steeds ingezet om de wereld veilig te houden tegen de monsters – kaijiu, die interdinemsionaal kunnen reizen. Of nou ja – konden… aangezien de jaegers de poort zo’n tien jaar geleden sloten. Jake Pentacost is een beetje een loose canon geworden. Een losbol, die liever feest en veel steelt om zijn luxeleventje in ere te houden dan dat hij in de voetsporen van zijn vader treedt. Zo blijkt. Wanneer hij gepakt wordt met een meisje dat jaeger-onderdelen steelt voor haar eigen robot, worden beide in het leger gestopt. Daar treft Jake een paar oude vrienden en vijanden, maar ontdekt hij ook meer over de nieuwe ontwikkelingen van de jaegers.

Komische noten

Pacific Rim Uprising is het vervolg op de film Pacific Rim. En dat zul je weten ook! Het meisje, Amara Namani, loopt als een echte fanboy over de basis en kijkt vol ontzag naar alle oude jaegers en piloten. Verwacht dus heel wat namen en feitjes die je meteen uit je hoofd mag schudden. De jaegers krijgen toch te weinig aandacht om daar dieper op in te gaan. Twee oude piloten echter, die in de eerste film een belangrijke rol speelden, krijgen nu twee sleutelrollen toebedeeld in het verhaal. Naast veel feitjes en weetjes over jaegers en de achterliggende techniek zitten er ook veel komische noten in de film. Die houden de vaart er goed in.

Recensie over Pacific Rim uprising

Deze film heeft predicaat 12+, maar dat is slechts in een paar scènes echt aan de orde. Voor de rest is het redelijk eenvoudige film met veel puberale humor en gekibbel, veel robots en ontzettend veel gebouwen die tegen de vlakte gaan. Het gevecht in Siberië is erg stoer, maar verder is het allemaal wat oppervlakkig en vluchtig. Dankzij de vaart in de film is het een vermakelijk verhaal geworden, maar echt indruk weet hij helaas niet te maken.

Door: CooleSuggesties
Score: Pacific Rim uprising krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Pacific Rim uprising,
Universal pictures

Tijdsduur: 107 minuten, actie.
Leeftijd: vanaf 12 jaar.
Ga direct naar Pacific Rim uprising op BOL.com.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.