logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Een overzichtelijke en heldere administratie voor thuis? Uw belangrijke gegevens overzichtelijk bij elkaar

Heb jij wel eens problemen gehad met bijvoorbeeld je energieleverancier, en je voor je begon met klagen eerst uren moeten zoeken naar je klantnummer? Of gezocht naar gegevens over je televisie-abonnement, internetaccount of een overzichtje met al je werknemers waar je ooit hebt gewerkt? Natuurlijk heb je die wel ergens bewaard, maar waar? Het zou ontzettend makkelijk zijn om een soort dagboek bij te houden, een logboek waarin je al deze gegevens verzameld. Dat is handig voor jezelf, als je iets van deze gegevens nodig hebt, maar ook voor je nageslacht, mocht er onverhoopt iets met je gebeuren. ZIj weten dan direct welke partijen ze moeten benaderen om bijvoorbeeld je telefoonabonnement stop te zetten. Niet te hopen, maar dat is stiekem wel waarvoor het boek bedoeld is.

Overzichtelijk

Dat is de essentie van dit boek. Van voor tot achter schept het overzicht in je hele leven, van al je abonnementen en bezittingen. Dat is bijzonder prettig en handig! Het is opgedeeld in een flink aantal hoofdstukken. Het begint bij een aantal biografische gegevens – gegevens over jezelf. Of je een testament hebt, donor wil zijn, wie je huisarts is en onder welke medische behandelingen je hebt gestaan. Maar bijvoorbeeld ook wie je partner is, de gegevens van je kinderen en kleinkinderen, dat soort dingen. Prettig is dat je daar een heel compleet overzicht kunt invullen, inclusief de telefoonnummers en mailadressen. Na de persoonlijke noten ga je naar de bankzaken. Daarin staan je rekeningen, je beleggingen, hypotheken en meer. Vervolgens komen in rap tempo de verzekeringen, werkgevers, woningen, bedrijven waar je eigenaar van bent, voertuigen, abonnementen en zelfs een paar ‘ laatste wensen’ naar voren. Grappig is trouwens dat je bij de abonnementen ook ruimte hebt voor je wachtwoorden, zodat de achterblijvers alles netjes kunnen afsluiten en afronden.

Kort en uitgebreid

Enkele van deze onderdelen zijn ontzettend uitgebreid. Zo kun je een aantal energiebedrijven noteren waar je aangesloten bent geweest. Mocht je ooit van maatschappij veranderen, dan heb je in ieder geval nog ruimte genoeg. Zo kun je bijvoorbeeld tot zes kinderen in het boek kwijt. Toch heeft het ook zijn beperkingen. Telefoonaanbieders kun je bijvoorbeeld maar drie kwijt, evenals je internet- en televisieabonnement. Gelukkig is bij ieder hoofdstuk een flink aantal notitiebladen toegevoegd voor alles wat niet meer (of buiten) de voorbedachte elementen valt.


Recensie over Uw belangrijke gegevens overzichtelijk bij elkaar

Uw belangrijke gegevens overzichtelijk bij elkaar is een erg praktisch boek. Het is eigenlijk een soort testament voor de nablijvers, maar dan op een heel praktisch vlak. Alle verzekeringen, abonnementen, lidmaatschappen en bezittingen staan netjes op een rij, compleet met lidnummers en contactgegevens van de verschillende partijen. Dat scheelt ontzettend veel tijd en energie voor de achtergebleven partijen, energie die ze beter kunnen steken in een stukje rouwverwerking. Daarnaast is het voor jezelf een praktisch boek tijdens je leven, waarin alle gegevens netjes bij elkaar staan. Houd het boek niet al te veel in het zicht, de persoon die dit boek in handen krijgt, heeft in feite je hele levensverhaal (inclusief wachtwoorden) in handen

Score: 8


Informatie

Uw belangrijke gegevens overzichtelijk bij elkaar,
Illustrator: nvt
Uitgever: Visual Steps, 196 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789059055841. Prijs: 14.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.