logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Overwin je vliegangst, Captain Kelly Otte

Er zijn ontzettend veel mensen die bang zijn om te vliegen. Ongeveer 30% van de mensen ervaart een bijzondere spanning voor ze het vliegtuig instappen. Een flink deel daarvan stapt zelfs nooit het vliegtuig in, of gebruikt op zijn minst de nodige medicatie en houdt zelfs dan nog liever de benen aan de grond. Zonde, zo vond Captain Kelly, piloot bij Corendon. Vliegen is namelijk zo mooi – en bovendien een geweldige manier om meer van de wereld te zien. Samen met psychologen dook hij in de wereld van vliegangst om mensen daar overheen te helpen.

Overwin je vliegangst

Uit dat onderzoek volgde niet alleen een cursus om mensen hun angsten te accepteren en aan te pakken, maar ook een praktisch boek waarin van alles en nog wat staat over vliegen, angsten en hoe je daarmee kunt omgaan. Tijdens een vliegangstfestival, dat ter ere van dit boek werd georganiseerd, was het mogelijk om kennis te maken met piloten, stewardessen, lotgenoten en natuurlijk het nodige te horen over deze specifieke angst. Het was bovendien mogelijk om een kijkje te nemen in een leegstaande Boeing 747, die in de tuin van het Corendon Village Hotel staat geparkeerd. Erg prettig om alles eens rustig te bekijken, aldus een van de ‘lotgenoten’. Want één ding is duidelijk: kennis is macht – in dit geval macht over de situatie en de angst.

Controle over de angst

Het belangrijkste leerpunt van dit boek en het Vliegangstfestival is wel dat het belangrijk is om die angst onder ogen te zien en er controle over te nemen. Tijdens een workshop kregen alle aanwezigen te horen dat het niet erg is om bang te zijn, maar dat het wel erg is om aan die angst toe te geven. In het boek Overwin je vliegangst staat in verschillende hoofdstukken geschreven wat je tegen die vliegangst kunt doen. In een zestal hoofdstukken lees je van alles wat er bij vliegen komt kijken, van een stuk wet- en regelgeving, de manier waarop de luchtvaart wordt gecoördineert en de werking van een vliegtuig (wat hoor je allemaal, wat gebeurt er allemaal) tot het omschrijven van vliegangst en de factoren die daar een rol in spelen. Natuurlijk komt ook de vlucht zelf aan bod in het boek, zodat je eigenlijk op ieder moment weet wat de piloot aan het doen is.

Ga direct naar Overwin je vliegangst op BOL.com.


Recensie over Overwin je vliegangst

CooleSuggesties topper

In het boek Overwin je vliegangst staat netjes en heel nuchter uitgelegd wat er allemaal bij het vliegen komt kijken, hoe het vliegtuig werkt en vooral ook wat er zo mooi is aan het vliegen. Captain Kelly Otte vertelt het allemaal vol overgave en enthousiasme, maar ook heel open en eerlijk. Die nuchterheid en bijna zakelijke manier van overdracht zorgt voor de nodige kennis, zodat eventuele angsten en rare fantasieën op een goede manier worden onderbouwd. Dankzij de foto’s en afbeeldingen in het boek krijg je nog meer inzicht in de elementen die met vliegen te maken hebben.

Score: 9


Informatie

Overwin je vliegangst,
Illustrator: nvt
Uitgever: Onbezorgdvliegen, 182 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789090313764. Prijs: 24.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.