logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Overwatch, Nintendo Switch


Sinds ik een Nintendo Switch bezit, zie ik ineens ontzettend veel games uit de grond schieten. Daarvan zijn ook best een aantal games die al langer gereleased zijn op andere consoles. Zo ook het immens populaire schietspel Overwatch, waarbij ik in het bijzonder benieuwd was naar hoe dat hectische en chaotische spel het zou doen op zo’n klein scherm! Tijd om de Switch op de starten en de wapens uit de kast te pakken. Lock and load!

Snelheid

Overwatch is een spel dat draait om balans: snelle bewegingen combineren met slimme tactische beslissingen, de balans van je team in de gaten houden zodat genezers de vechters kunnen ondersteunen, waarbij je natuurlijk rekening houdt met jouw eigen vechtstijl en de bijbehorende favoriete karakters. Helaas voor Overwatch is het oordeel niet overweldigend positief: het PvP schietspel maakt geen verpletterende indruk als handheld game!

Gyroscopische beweging

Toch valt het spelen van Overwatch op de Switch ook helemaal niet tegen. Het loopt vrij soepel – mits je een goede internetverbinding hebt, uiteraard – en je kunt zonder haperingen van de ene kant naar de andere kant racen. Gezien het verschil aan rekenkracht tussen de Switch en bijvoorbeeld de PS4 is dat een heel knappe prestatie. Grafisch heeft het misschien een paar kleine concessies moeten doen (maar wie ziet die op het kleine scherm), maar verder is het geweldig goed geoptimaliseerd. En het spel heeft een extra feature: gyroscopische bediening. Je kunt je Switch kantelen om je karakter te besturen. Dat is echt een heel andere manier van gamen, dus pas op voor je hem inschakelt 😉 maar je kunt de gyroscopische bediening ook uitschakelen. Het is eigenlijk VR-gamen zonder zo’n vervelende bril, zo zou je het kunnen zien. Je beweegt om te draaien en rond te kijken. Zorg dus voor genoeg bewegingsruimte!

Ouderwets op het scherm

Je kunt natuurlijk ook gewoon de Switch in de Dock klikken en de game spelen op het grote scherm, met je Pro controller in de hand. De speelervaring is dan een stuk natuurlijker, of moet ik zeggen: vertrouwder? Je hebt niet langer te maken met de gyroscopische bediening en kunt ook meer aandacht schenken aan alle beeldelementen op je scherm, die anders toch wat aan de kleine kant zijn. Overwatch is immers best kleurrijk en druk vormgegeven, wat op het draagbare scherm van de Nintendo switch niet altijd even goed tot zijn recht komt. Denk bijvoorbeeld aan de gamertags boven de personages… die worden wel heel klein op je handheld!

Ga direct naar Overwatch Nintendo Switch op BOL.com.


Recensie over Overwatch: Nintendo Switch

Dat Overwatch een geweldige game is, hoef ik je niet te vertellen. Het avontuur en de actie spettert van het scherm, hoewel dat op de handheld modus wat minder opvalt. Grafisch zijn kleine concessies gedaan, wat begrijpelijk is. Als handheld game is Overwatch minder interessant. Niet alleen vanwege het kleine scherm, maar ook vanwege je internetverbinding. Zie die maar eens stabiel te houden in de trein! De gyroscopische bediening is stiekem best gaaf, hoewel het een hoop gestuntel oplevert. Practice makes perfect: het zorgt in ieder geval voor een unieke ervaring. Op het grote scherm draait alles prima en blijft het een gave game. Hoewel het spel al drie jaar oud is, is het dan ook zeker een fijne aanvulling op het assortiment stoere games voor de Switch!

Score: 7


Info

Overwatch, Blizzard
Nintendo Switch, fps.
Prijs: 44 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.