Overnachten in stijl: Niu Dairy hotel in Haarlem


Als je het hebt over mooie steden waar je geweldig kunt shoppen, eten en cultuur opsnuiven, is Haarlem bezig met een geweldige opmars. En terecht! Het is een heerlijke stad met voor ieder wat wils. Mooie winkels in oude panden, monumenten en oude elementen op iedere hoek van de straat en een heerlijke sfeer. Ook voor mannen kun je hier trouwens erg goed winkelen! En waarom zou je er niet meteen een weekendje van maken? Zo profiteer je nog meer van de gastvrijheid, vriendelijkheid en sfeer van deze oude stad. Wij overnachtten een nacht in het niu Dairy Hotel in Haarlem, in het verlengde van de Zijlweg ligt. Net aan de rand van het centrum dus, binnen 7 minuten sta je al lopend op de Grote Markt. Meer weten over Haarlem? Lees onze tips voor een citytrip in Haarlem!

Niu Dairy Hotel

Het niu Dairy Hotel is een erg nieuw hotel in Haarlem. niu vind je al in meerdere landen en is onderdeel van NOVUM Hospitality. Dit jaar openden ze in Nederland een hotel – en waar beter dan in Haarlem? Het driesterrenhotel telt 84 kamers en is de derde locatie waar NOVUM Hospitality zijn hotelconcept niu heeft toegepast. Daarbij proberen ze de omgeving en geschiedenis van die omgeving door te trekken in het hotel. Ieder hotel heeft dus een andere insteek. Als je weet dat het pand van het hotel vroeger dienst deed als melkfabriek, zie je ineens allerlei details die daarop geïnspireerd zijn. De lampen zijn bijvoorbeeld verpakt in glazen melkflessen en vind je in de kamers goudkleurige koeienkoppen aan de muur. Albumcovers en portretten van lokale muzikanten in de lobby verwijzen naar het naastgelegen poppodium Patronaat.

Locatie van het hotel

niu Dairy is gevestigd aan de Zijlsingel, naast het poppodium van Haarlem, het Patronaat. Perfect voor muziekliefhebbers – je kunt na het concert kruipend naar je kamer. Geen muziekliefhebber? Geen nood – je zult geen overlast ondervinden van het poppodium. Toen wij er verbleven bleek er een concert gegeven te zijn – we hadden er niets van gemerkt. De goed bereikbare locatie ligt op 5 kilometer van het Bloemendaalse strand en op nog geen 20 minuten rijden van Schiphol Airport. Verder is het bruisende stadshart van Haarlem op steenworp afstand.

Wat betekent niu

niu staat voor native, inspiring, unique. Het merk richt zich op de millennial en vindt aansluiting bij de levensstijl van de hedendaagse samenleving. Geïnspireerd door de locatie en gevormd door kunst en geschiedenis. De hedendaagse hotelgast trekt zich niet meer terug op zijn kamer. De levendige lobby en de innovatieve co-working ruimte spelen daarom in op de vraag van de huidige hotelgast. De hotels beschikken over praktische, gebruiksvriendelijke kamers met geavanceerde badkamers om zo de hotelgast te voorzien van een comfortabel verblijf. www.niu.de

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.