logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Ovengerechten, Janny van der Heijden

Als culinair journalist en recensent weet Janny heel goed wat wel en niet kan. Maar ze is niet alleen goed in proeven, hoewel dat natuurlijk ook heel belangrijk is… nee, ze staat ook haar mannetje in de keuken! In het boek Ovengerechten, uit Janny’s favorieten, geeft ze haar toprecepten voor 50 zoete en hartige baksels.

Baksels

Eigenlijk een heel raar (en stom) woord… baksels. Toch is dat natuurlijk wel wat de lading dekt – ieder recept uit dit boek wordt bereid in de oven. En dus worden ze gebakken… en zijn het baksels! Het boek is eigenlijk opgedeeld in drie delen. Het eerste deel gaat om hartige snacks en tussendoortjes, zoals breekbrood of een compacte pizza calzone. In het tweede deel van het boek gaat Janny verder met hartige gerechten uit de oven, zoals kip, aardappellasagne en verschillende gerechten met vis en schaaldieren. Dat heeft in dit hoofdstuk best wel de boventoon, wat ik persoonlijk jammer vind. Tot slot kom je aan bij de zoete gerechten, die een mooie varieteit laten zien van chocolate chip cookies tot een brioche… en van alles daar tussenin.

Ga direct naar Ovengerechten op BOL.com.


Recensie over Ovengerechten

Uit de categorie Janny’s favorieten komt het boekje ovengerechten, met daarin 50 recepten die je in de oven kunt bereiden. De recepten zijn helemaal niet zo moeilijk te maken, zelfs de zoete gerechten zien er eenvoudig uit – maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze niet lekker zijn! De ingrediënten voor de recepten zijn natuurlijk goed beschikbaar in de Nederlandse supermarkt, de bereidingswijze is netjes stap voor stap uitgelegd, hoewel opsommingstekens of cijfers voor iedere stap prettig zouden zijn. De opmaak is sober en helder, met sfeervolle foto’s en een korte inleiding van Janny per recept.

Score: 7


Informatie

Ovengerechten,
Illustrator: nvt
Uitgever: Nijgh & van Ditmar, 112 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789038808055. Prijs: 20 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.