logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Ovenbijbel, Chickslovefood


De oven is een onderschat kookgereedschap in je keuken. Het is zo ontzettend veelzijdig en praktisch, je zou er veel meer gebruik van moeten maken. Het is met name praktisch voor drukkere gezinnen. De voorbereiding van de gerechten kan immers op voorhand al gebeuren, waarbij je het gerecht voor het avondeten de oven in schuift om nog even iets anders te doen. Netflix… even kletsen met de kinderen… misschien een stukje lezen of de tafel sfeervol dekken. Tijd om de ovenbijbel er op na te slaan en te ontdekken welke geheimen je oven nog meer in petto heeft!

Bekijk hier alle Kookbijbels en Kook-atlassen.

Van klassiek tot modern

Het leuke van de Bijbels-reeks is wel dat de schrijvers worden uitgedaagd om recepten te zoeken in alle gekrochten van hun geheugen. De dames van Chickslovefood hebben inmiddels de nodige ervaring in de keuken en hebben dus ook heel wat gerechten in hun arsenaal. Die komen in dit boek volledig tot hun recht. Je vind namelijk niet alleen heel moderne gerechten, maar ook een aantal echte klassiekers, zoals lasagne, moussaka, witlof met ham en kaas of aardappelgratin. Heerlijke basisgerechten waar je al lekker mee uit de voeten kunt en die een mooie basis geven voor je bak-ervaringen. Daarnaast gaan de dames natuurlijk ook aan het experimenteren en kom je ook een ratatouille-galette met filodeeg tegen, wrap-pizza’s met burrata of een mexicaanse plaattaart met gehakt. Genoeg inspiratie om je vingers bij af te likken!

Van hartig tot zoet

De oven leent zich bij ons vooral voor het bakken van zoete gerechten. Taarten, koekjes en cakejes komen met regelmaat uit de oven. Voor hartige gerechten gebruiken we hem eigenlijk helemaal niet zo vaak, maar dat komt ook deels omdat we daar niet echt leuke recepten voor hadden. IN dit boek gaan we alle kanten op – gelukkig staan er ook een paar lekkere zoete recepten in – en kunnen we naar hartelust nieuwe technieken ontdekken. Met de stappenplannen en recepten van Chickslovefood moet dat zeker lukken. Naast de klassiekers staan er namelijk ook tal van ovenschotels, hartige taarten traybakes, feestelijke gerechten en comfortfood in om ons aan te vergrijpen. De afdeling stoomoven is niet voor ons weggelegd, daar hebben we de middelen niet voor in huis, maar gezonde baksels en borrelhapjes? Let’s go!

Ga direct naar Ovenbijbel op BOL.com.


Recensie over Ovenbijbel

CooleSuggesties topper

De ovenbijbel is een heerlijk boek vol inspirerende gerechten. Het boek begint bij de basis, van de uitleg over de oven en een toelichting op de gebruikte maateenheden. Vervolgens laten de dames van Chickslovefood je zien welke hulpmiddelen, gereedschappen en accessoires zij gebruiken in de recepten. De recepten zelf zijn duidelijk omschreven in overzichtelijke stappenplannen met genoeg witruimte tussen de stappen. Het gros van de recepten is voorzien van een foto. Het fijne aan de bijbel-reeks is de diversiteit aan recepten: het zijn unieke recepten met een geheel eigen insteek.

Score: 9


Informatie

Ovenbijbel,
Illustrator: nvt
Uitgever: Carrera, 432 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789048858019. Prijs: 33.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.