logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Food test: Oven- en airfryernoten van Klasse Noten

Er is iets unieks en hartverwarmends aan het eten van vers geroosterde noten. De warme noten, het crunchy buitenlaagje en de volle smaak van noten maken het eten van die gezonde lekkernij tot een feestje. Maar om elke keer naar de notenbar of de kaasboer te rennen voor versgebakken noten… dat hoeft niet meer. Je kunt ze gewoon in huis op voorraad zetten! Met de Oven & Airfryer noten van ‘Klasse Noten’ heb je zelf alles in huis om noten te roosteren in de airfryer of oven. Wij probeerden ze uit.

Drie varianten

Allereerst laten we je even kennismaken met de Oven & Airfryer Noten: die zijn er namelijk in drie smaken. Zo is er de Luxe Notenmix met amandel, cashew, hazelnoot en pistache, maar als je zo’n fris-zoete touch lekker vind kun je ook kiezen voor de Noten-rozijnenmix of de cranberrymix. Deze drie varianten stellen je in staat om thuis noten te branden voor die unieke notenbar-sensatie. En nee, de cranberry’s en rozijnen bak je niet mee, doe voeg je later toe!

Zo brand je jouw eigen noten

Iedere notenvariant wordt geleverd in een kunststof beker, ingepakt met een kartonnen instructielabel. De noten zitten in de beker, die is afgedicht met een plastic laagje. Daar bovenop, onder de deksel, liggen een klein flaconnetje olie en respectievelijk een zakje zout, een zakje rozijnen of een zakje cranberries. Open de beker, giet de bijgevoegde zonnebloemolie over de noten en schud ze even goed door, zodat alle noten bedekt zijn met een laagje olie. Vervolgens rooster je de noten 7 minuten in de airfryer (150°C) of 7-10 minuten in de oven (180°C). Voeg na het roosteren de bijgevoegde rozijnen, cranberry’s of het zout toe. Even een minuutje of 10 laten afkoelen en smullen maar!

Onze ervaringen

We waren een beetje sceptisch om dit product zo in de airfryer te kieperen. Ze zijn namelijk best vochtig van de olie, dat zou misschien wel eens een zooitje kunnen opleveren. Voor de oven wordt er aangeraden de noten op bakpapier op een hete ovenplaat te leggen. Voor de airfyer maakten we dan ook een klein bakje van bakpapier met een opstaand randje (twee keer omvouwen doet de truc!). Op zich werkte dat prima en krijg je een heerlijk resultaat met een schone airfryer, maar we merkten wel dat we betere resultaten hadden als we de temperatuur iets verhoogden naar 160 graden (of misschien langer bakken, maar dat hebben we niet geprobeerd). Het is belangrijk dat je de noten even goed laat afkoelen, zo ontstaat er een lekker krokante bite.

Goed doel

Bij elke aankoop doneert Verse Klassenoten €0,05 aan de Monchy Trivium Foundation waarmee je bijdraagt aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de lokale boeren en gemeenschappen waar de noten vandaan komen.


Recensie over Oven en Airfryer Noten

Zelf noten roosteren in je oven of airfryer? Dat is geen enkel probleem. Door de juiste hoeveelheid olie te gebruiken en ze niet te lang te laten bakken rooster je ze in een handomdraai. Vanwege de olie is het wel aan te raden om bakpapier te gebruiken, waarbij je in de airfyer rekening moet houden met iets aangepaste baktijden. Het resultaat is overigens heerlijk. Het is anders dan bij de notenbar (waar ze vaak gefrituurd worden), maar het komt akelig dicht in de buurt.

Score: 8


Informatie

Oven en Airfryer Noten
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 3.49 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.