logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: Outriders: Worldslayer


outriders worldslayer

Ik ben echt een fan van vlotte actiegames, binnen verschillende genres. Kijk je naar shooters, dan ga ik liever voor een lootershooter als Destiny 2 of Borderlands, maar vorig jaar is daar ook Outriders bijgekomen. Daarin neem je de rol aan van een Altered, een mens die door een of andere mysterieuze macht bovennatuurlijke gaven heeft gekregen, zoals vuur, kracht of teleportatie. Dit jaar heeft Outriders een uitbreiding gekregen in Outriders: Worldslayer.

Verhaal vs actie

In tegenstelling tot veel games, is het verhaal van Outriders vrij dun en summier. Voor sommigen zal dat een domper zijn (hoewel er best wel een verhaal aanwezig is, het is niet zomaar knallen en rennen), maar het draait vooral op de actie en de speciale gaven van jou als hoofdpersoon… en het verzamelen, vinden en upgraden van wapens en beschermende kleding. Daarmee maak je het spel uniek en zet je het helemaal naar je hand. Het speelt echt anders als je het speelt met de tank-personage of met de stealthy teleporteur! En daar pas je natuurlijk alle middelen op aan met speciale skills en eigenschappen.

Uitbreiding: Worldslayer

Worldslayer is de eerste grote verhaaluitbreiding van de game (die je ook samen met de basisgame kunt kopen). Deze uitbreiding bied in feite meer mogelijkheden om je vijanden een kopje kleiner te maken, naast een vrij kleine en compacte uitbreiding op het verhaal. Het is eigenlijk vooral de buit en de balans-verhoudingen tussen de vijanden en de wapens die het spel wat evenwichtiger maakt en de algehele spel-ervaring verbetert. Dat maakt deze uitbreiding ook wat lastig om te oordelen. Het zijn niet de meest spannende uitbreidingen, maar ze zijn wel de moeite waard en maken Outriders weer een stukje leuker.

Herspeelbaar

Hoewel je telkens hetzelfde verhaal speelt, nodigt Outriders je wel uit om het spel keer op keer opnieuw te spelen, op een hogere moeilijkheidsgraad (en met betere wapens en skills), waarbij je jezelf tot het uiterste vergt. Daarmee wordt het herspelen wel een stapje saaier is, je zou dan eerder vanuit een menu missies moeten kunnen kiezen in plaats dat je het hele verhaal opnieuw moet doorlopen. Het verkrijgen van betere beloningen is namelijk leuk, maar je zou dan het verhaal helemaal achterwege moeten kunnen laten. Het is dan leuker om helemaal opnieuw te beginnen met een nieuw personage, met een nieuwe skillset. Je begint dan wel weer op standje 0, maar die diversiteit aan personages maakt het spel wel weer leuk. Het zou dan ook geweldig zijn geweest als er een nieuwe klasse zou zijn… maar dat is dan weer niet het geval. Tof is de nieuwe Apocalypse-modus, die verder gaat dan de standaard World Tier. Daarin kun je maar liefst 3 mods kunt toevoegen die het nog interessanter maakt om te verzamelen!

Het verhaal van Outriders: Worldslayer

Worldslayer gaat kort na het einde van Outriders verder. Er is nog niet veel veranderd: de Anomaly, een storm die de meeste mensen doodt en iedereen die overleeft verandert in een superkrachtige moordmachine, is nog steeds een grote bedreiging. De mensen zijn nog steeds in een onderlinge strijd verwikkeld. In feite wordt het erger, aangezien de Anomaly-stormen steeds heftiger worden. Binnenkort, zo lijkt het, zal er nergens meer te verbergen zijn, en zal de mensheid ophouden te bestaan. Het is aan jou en je team om op zoek te gaan naar informatie. Waarom worden de stormen erger? En kunnen deze tegengehouden worden? Er blijkt namelijk een menselijke factor schuil te gaan achter de stormen, met Ereshkigal aan het hoofd van alle ellende.

Upgraden

Outriders: Worldslayer geeft je daarnaast 2 manieren om je personage een boost te geven. De belangrijkste nieuwe weg is met PAX-punten, dat een paar nieuwe vaardighedenbomen voor je personage toevoegt. Hiermee kun je jezelf verbeteren op het gebied van vuurgevechten of juist op Anomaly-krachten. Je krijgt hier maar 5 punten in totaal… kies ze met zorg! Of wissel ze gratis om en deel ze opnieuw in… dat kan natuurlijk ook. Daarnaast heb je het Ascension-systeem. Hiermee kun je bijvoorbeeld je gezondheid vergroten (met 1%) of je cooldown een tikje verkorten. In totaal kun je 200 punten verdienen voor het Ascension-systeem, zodat die kleine aanpassingen behoorlijk opstapelen. Maar: het is een investering in de toekomst!


Ga direct naar Outriders: Worldslayer op BOL.com.

Recensie over Outriders: Worldslayer

De uitbreiding Outriders: Worldslayer levert niet alleen een paar uur extra verhaal op, maar voegt ook aanzienlijk toe aan het eindspel, met nieuwe moeilijkheidsgraden, nieuwe vaardighedenbomen om je personage te verbeteren en nieuwe uitrusting om te verdienen. Met andere woorden, Worldslayer lost de aanvankelijke tekortkomingen van Outriders op met een heleboel nieuwe dingen om op te sporen. Het maakt het basisspel beter, de ervaring leuker… maar wacht even tot de prijs zakt!

Score: 7


Info

Outriders: Worldslayer
Uitgever: Square Enix
Getest op: XBOX Series X/S
Genre: fps
Prijs: 50 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.