Outdoorcheffen.nl geeft antwoord op vraag naar barbecue inspiratie en informatie

De Nederlandse barbecuecultuur is aan het veranderen. Waar eerst de barbecue op zon- en feestdagen aan werd gezet, wordt deze nu meer gebruikt om buiten te koken. Bovendien zijn gemak en gezondheid belangrijker geworden. Outdoorchef onderzocht het Nederlandse barbecuegedrag en kwam met als antwoord op de resultaten met de inspiratie en informatie portal www.outdoorcheffen.nl. Hierop zijn vele instructiefilms en recepten te vinden en kan men zich inschrijven voor workshops.

Bij het onderzoek naar het Nederlandse barbecuegedrag kwam naar voren dat men de laatste 2 jaar vaker is barbecueën. Meer dan 55% vindt gezondere producten belangrijk en bovendien wil men meer variatie op de barbecue. Daarom staan de thema’s gezond, gemak en gevarieerd centraal op outdoorcheffen.nl.

Deksels handig
Outdoorchef, the Barbecue Company, wil mensen inspireren om vanaf dit seizoen meer te gaan experimenteren met de barbecue. Tevens wil zij de ‘buiten chef’ van nu laten zien dat barbecueën meer is dan een stuk vlees op de grill leggen. Ruim driekwart van de barbecueliefhebbers weet bijvoorbeeld niet hoe belangrijk het is om de deksel van de barbecue te gebruiken, en welke functie het heeft.

Zalm op een plankje
Op outdoorcheffen.nl zijn daarom vele laagdrempelige instructiefilms te bekijken, kan men uiteenlopende recepten uploaden en printen en is te zien waar en wanneer er barbecue workshops zijn. De barbecuerecepten variëren van makreel rolletjes met verse groenten tot een kiprollade met een zuiderse saus en een appelcrumble met rabarber. Ook laten chefs in een video zien hoe je zelfs op een elektrische barbecue die typische smaak krijgt door zalmfilet op een houten plankje te grillen.

Meer informatie:
www.outdoorcheffen.nl www.outdoorcheffen.be

Facebook
https://www.facebook.com/Outdoorcheffen

Twitter
https://mobile.twitter.com/!/Outdoorcheffen

Outdoorchef – The Barbecue Company
Outdoorchef staat bekend als het barbecue merk met het trechtersysteem, waarmee direct en
indirect grillen, baken en koken mogelijk is. Dankzij de trechter in de barbecue wordt het bereiden
van eten gezonder en gevarieerder. Zo is de barbecue niet alleen een grill maar ook een oven, en
kunnen er dus ook pizza´s en muffins op de Outdoorchef worden bereid. In 2012 zal het aantal
verkooppunten verdubbelen in Nederland en is vanaf het voorjaar verkrijgbaar bij alle 158 Intratuin
vestigingen. Outdoorchef richt zich met haar assortiment en accessoires op de markt van de
gezelligheidsbarbecueers en culinaire buitenkokers.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.