logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo stel je ouderlijk toezicht in op Disney Plus


Vanaf 23 februari 2021 is het zo ver: Disney+ krijgt een enorme uitbreiding met Star: de ‘volwassen’ content van hun andere filmstudio’s. Benieuwd welke films en series je vanaf het eerste uur op Disney Star kunt zien? Maar het betekent ook dat je kinderen vanuit de Disney+ app toegang zouden krijgen tot deze content. Dat is misschien niet wenselijk. Gelukkig is er aan gedacht: dankzij gebruiksvriendelijk ouderlijk toezicht biedt Disney+ een familievriendelijke kijkervaring. Voor de gemoedsrust van ouders en verzorgers kunnen abonnees toegangslimieten instellen voor meer volwassen content en profielen aanmaken die beveiligd zijn met een toegangscode, naast de bestaande Kinderprofielen.

HOE WERKT HET?

Wanneer abonnees Disney+ voor de eerste keer openen na de toevoeging van Star, worden ze uitdrukkelijk gevraagd of ze toegang willen tot de meer volwassen content. Als ze daarmee instemmen wordt de contentclassificatie voor hun profiel aangepast van 14 naar 18. Een 18 rating geeft toegang tot de volledige bibliotheek van Star. Deze keuze moet bevestigd worden met het wachtwoord van de hoofdaccounthouder. De abonnee kan ook een pincode toevoegen aan zijn profiel voor extra bescherming. Zodra abonnees hebben gekozen voor toegang tot de meer volwassen content zal de Star-catalogus verschijnen op de Disney+-startpagina onder ‘Nieuw op Disney+’. De nieuwe optie voor ouderlijk toezicht wordt internationaal gelanceerd op 23 februari 2021.

streaming-banner-disney-plus

GEPERSONALISEERDE CONTENTCLASSIFICATIE PER PROFIEL

Elk gezin is anders, daarom biedt Disney+ de mogelijkheid om tot 7 profielen per account te creëren. Elk profiel kan worden gepersonaliseerd met een ander niveau contentclassificatie. Zodra het ouderlijk toezicht is geactiveerd, kan de hoofdaccounthouder per profiel een gepersonaliseerde contentclassificatie instellen op maat van de gebruiker. De volgende contentclassificaties zijn mogelijk: 6, 9, 12, 14, 16 en 18. Zodra een contentclassificatie wordt geselecteerd voor een profiel, zal de aangeboden inhoud voor dat specifieke profiel (op de startpagina of via de zoekbalk) volledig afgestemd zijn op de leeftijdscategorie.

Als er geen contentclassificatie werd gekozen, is de standaardclassificatie van een profiel 14. Accounthouders kunnen de contentclassificatie van een profiel op elk moment wijzigen via het tabblad Instellingen.

KINDERPROFIELEN

Je kan ook Kinderprofielen instellen op Disney+. Deze profielen krijgen een op maat gemaakte ervaring die specifiek is ontworpen voor een jonger publiek, met een eigen design en een unieke gebruikservaring. Alle content die voor dit profiel beschikbaar is, heeft een contentclassificatie van 7 of minder en omvat geen titels met een content waarschuwing.

KINDERSLOT OP DISNEY+

Kinderslot maakt het moeilijker om een Kinderprofiel te verlaten door de toevoeging van een exit-vraag. Deze functie is beschikbaar via het nieuwe Ouderlijk toezicht-menu, binnen Instellingen. Om deze functie in te schakelen is een accountverificatie nodig.

LEEFTIJDSCLASSIFICATIES

Contentclassificatie geven ouders en kinderen een leidraad bij het kiezen van series en films. Elke serie of film op Disney+ heeft een specifieke rating waarmee wordt aangegeven voor welke leeftijd deze content geschikt is. Voor meer informatie over onze ratings kan je terecht bij het Disney+ Help Center.

PINCODE VOOR PROFIELEN

Om te voorkomen dat jongere kijkers toegang krijgen tot de meer volwassen content van Star op Disney+, kunnen accounthouders profielen met een 18+ contentclassificatie beveiligen met een pincode. Accounthouders kunnen op elk moment een pincode activeren onder Profielinstellingen.

WAT ALS JE NIET KIEST VOOR DEZE OPTIE?

Als een abonnee niet uitdrukkelijk kiest voor de 18+ inhoud, wordt Disney+ standaard ingesteld op een 14+ contentclassificatie. De abonnee kan dit later nog aanpassen wanneer hij wel toegang wil krijgen tot de meer volwassen content van Star.

STORIES MATTER

Verhalen bepalen hoe we onszelf en de mensen rondom ons zien. Als verhalenvertellers hebben wij de opportuniteit en de verantwoordelijkheid om te prikkelen en te inspireren, maar ook om bewust, weloverwogen en onophoudelijk het brede spectrum van stemmen en perspectieven in onze wereld te vertegenwoordigen. Wij dragen diversiteit en inclusiviteit in ons hart. Daarom herzien wij momenteel onze bibliotheek en voegen we waarschuwingen toe aan content met negatieve voorstellingen of een slechte behandeling van personen of culturen.

In plaats van deze inhoud te verwijderen, zien wij dit als een kans om een gesprek aan te gaan en een dialoog te openen over de geschiedenis die ons allen aangaat. Wij willen erkennen dat sommige gemeenschappen zijn uitgewist of vergeten en wij willen ook hun verhalen een stem geven. Surf voor meer details naar Disney.com/storiesmatter.

streaming-banner-disney-plus

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.