logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gooi je oude dozen niet weg. Je kunt er nog heel veel mee!


Kartonnen dozen. Iedereen heeft weleens een overvloed gehad aan deze verzendverpakkingen na het ontvangen van een pakketje of na een verhuizing. De meeste mensen gooien de dozen weg, maar er zijn tal van creatieve én praktische manieren om deze dozen nieuw leven in te blazen. In dit artikel delen we enkele manieren. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Organiseer je spullen

De meest voor de hand liggende, maar enorm praktische toepassing voor oude verzenddozen is om ze te gebruiken om al je spullen in te organiseren. Je kunt de dozen van verschillende maten gebruiken voor al je verschillende spullen. Denk aan je pennen, fotoalbums of boeken! Label al deze dozen duidelijk, zodat je je kleding, huishoudelijke artikelen of speelgoed van de kinderen gemakkelijk en snel terug kunt vinden. 

Maak je kinderen blij

Van kartonnen dozen kun je veel creëren. Speel in op de ruime fantasie van je kinderen en maak hen blij! Zo kun je je creativiteit toepassen en een grote verzenddoos ombouwen tot auto, vliegtuig, speelhuis of kasteel! Samen met je kinderen kun je je vermaken met verf, stiften en andere knutselspullen. Het omtoveren van de dozen is een leuke activiteit die het gezin dagen, zo niet wekenlang plezier kan geven! Na de afronding van het grote knutselwerk zal je kind nog veel tijd besteden in hun nieuwe villa of bus. 

Unieke cadeaus en surprises

Oude kartonnen dozen zijn het perfecte materiaal voor cadeauverpakkingen. Want waarom zou je geld uitgeven aan nieuwe verpakkingen, als je de oude nog hebt? Je kunt de dozen versieren om ze origineel en uniek te maken. Niet enkel is het hergebruiken van oude verzendverpakkingen goed voor het milieu, maar ook biedt het je de mogelijkheid om de cadeaus te personaliseren. Ook kun je de dozen gebruiken voor surprises voor op 5 december. Maak jij een stoomboot of een peperkoekenhuisje?

Al met al, gooi je kartonnen dozen niet in de prullenbak, maar zet ze in voor een ander doeleinden. Wil je je spullen beter organiseren? Stop ze dan in dozen! Ben je op zoek naar een activiteit die je samen met je kinderen kunt uitvoeren? Knutsel er op los! Wil je geld besparen op dure cadeauverpakkingen? Gebruik de kartonnen dozen die je in huis hebt liggen en personaliseer deze. Overweeg altijd of je de dozen een tweede leven kunt geven. Niet enkel goed voor het milieu, maar ook voor jou!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.