logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Otto-Jan zegt Kassa tegen geld verdienen. Jij ook?

otto-jan-zegt-kassa-tegen-geld-verdienen Otto-Jan zegt kassa tegen geld verdienen is inmiddels het vierde avontuur die je mag meebeleven met onze grote vriend Otto-Jan. In dit boek maakt hij mee wat iedereen van ons wel eens heeft meegemaakt. Hij wil per se de nieuwste gadget. Een Botman. Een soort super-geavanceerde robot waar iedereen mee rondloopt. Tenminste: iedereen die geld genoeg heeft om zo’n gadget te kopen. Otto-Jan dus niet, want hij krijgt daar simpelweg te weinig zakgeld voor!

Geld verdienen

En heb je te weinig geld? Dan is er maar één oplossing: dan zul je zelf geld moeten verdienen. Dat is precies wat Otto-Jan van plan is te doen. Want Otto-Jan zegt kassa tegen geld verdienen! Maar… met zo min mogelijk inspanning, natuurlijk. Want geld verdienen hoeft niet veel moeite te kosten, toch? En het kan best leuk zijn. Maar dat gaat niet altijd goed. Zo begint hij bijvoorbeeld met een hondenuitlaatservice. Het plan klinkt geweldig, en hij heeft ook al snel een aantal klanten gevonden. Leerkrachten hebben maar wat graag dat hun hond wordt uitgelaten. Een paar onbekende honden in de hand houden is nog niet zo eenvoudig! Dat was dus geen groot succes. Een ander plan, een groot feest organiseren, levert flink wat geld op, maar loopt natuurlijk ook finaal mis: zet een paar jongens bij elkaar met veel te veel spullen en je kunt al bedenken wat er allemaal mis kan gaan.

Uitbesteden

Er is natuurlijk nog veel meer aan de hand in het boek Otto-Jan zegt kassa tegen geld verdienen. Zo mag hij naar een heel belangrijk feest van zijn vriend Jasper, een Bar-Mitswa, schrijft zijn vriendin Laura Widoeck af en toe een hoofdstuk. Volgens Otto-Jan gewoon omdat het goed is om een stukje vanuit het vrouwelijk perspectief te lezen, maar Laura weet wel beter: gewoon gemakzucht! Niet dat ze het erg vind hoor, ze schrijft graag over de rare fratsen van haar vriend. En nee, niet haar vriendJE, dat is echt iets anders. Nee, Laura heeft verkering met Nareem, terwijl Otto-Jan juist verliefd is op Zoë. Sterker nog: op een gegeven moment wordt alle aandacht op haar gericht en verschuift zijn geld-verdien-plan zelfs van de Botman naar het na-reizen van zijn bijna-vriendin. Ze gaat namelijk verhuizen naar Spanje!

Geen graphic novel

Je leest het al: er gebeurt weer ontzettend veel in deze graphic novel. Rare avonturen, grote missers, mislukte plannen en vreemde relaties, het hoort er allemaal bij. Zoals tegenwoordig gewoon is bij dit soort boeken neemt Otto-Jan echter wel een kleine zijweg: dit is namelijk nu eens géén graphic novel, maar een leesboek dat wel in die vlotte en grappige stijl is geschreven. De tussenstukjes van Laura zijn een leuke aanvulling op de avonturen van onze vriend en is meteen een mooie uitbreiding van het lezerspubliek naar meisjes – of zou Laura binnenkort haar eigen boeken krijgen? Nou ja – dan kun je jouw zus of meiden in de klas in ieder geval een goede nieuwe boekenreeks aanraden!

Informatie

Otto-Jan zegt kassa tegen geld verdienen, Tommy Greenwald
Illustrator: J.P. Coovert Van Halewyck, 212 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789462346062

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.