logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Ottilie en de Drochtenjagers, Rhiannon Williams

Er is een nieuwe en spannende boekenserie op komst over een magische wereld waarin monsters het land bedreigen… hoewel niemand daar iets van weet. De serie draait om het meisje Ottilie Bolder, die met haar broertje Waldemar (Wallie) en moeder Freddie in een verlaten hol wonen in het Moerasland. Daar hebben ze het op zich best goed, gezien de omstandigheden. Voor hun hol slapen Oude Mos en meneer Dor, twee oude mensen die zelf geen huis hebben. Ze zorgen een beetje voor elkaar, de mensen in het Moerasdal. Alles gaat ook goed, tot Wallie niet meer terugkomt naar huis. Zou hij zijn ontvoerd door de Lechlanders? Dat is namelijk een spannend verhaal dat de rondte gaat in Ottilie en de Drochtenjagers. Er blijkt meer aan de hand te zijn…

Fiep

Dat merkt Ottillie wanneer er een vreemde man in haar kamer verstopt zit. Of beter… een man kun je het eigenlijk niet noemen. Het is een magisch schepsel met bijzondere eigenschappen, dat behoorlijk warrig spreekt. Hij lijkt te weten waar Wallie naartoe is gegaan en wil (na lang aandringen) de weg wijzen naar zijn verblijfplaats. Helemaal zeker weet Fiep niet waarom er jongens worden ontvoerd, maar dat het gebeurt, is helder. Ottilie twijfelt geen seconde en besluit Fiep te volgen om haar broertje terug te halen. Dat blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Geheime missies

De jongens worden namelijk ontvoerd om de grens tussen hun wereld en de wereld van de Lechlanders te beschermen. De jongens worden opgeleid tot drochtenjagers, om de magische wezens te doden. Dat blijkt nog knap lastig. Helaas voor Ottilie is ze niet kunnen ontkomen aan de ontvoerders. Sterker nog: ze heeft rare sprongen gemaakt om zelf ook ontvoerd te worden, samen met haar broertje. En zo wordt ze gezien als jongen en wordt ze opgeleid tot drochtenjager. Maar hoe lang kan ze voorkomen dat mensen weten dat ze een meisje is? En kan ze lang genoeg overleven in die harde wereld? Gelukkig heeft ze een goede (maar super egocentrische) leermeester, Leonard Duiter, die haar de kneepjes van het vak leert. Samen maken ze onderdeel uit van de basis Fiori.

Jongens en meisjes

Er zijn trouwens niet alleen jongens op de militaire basissen. De meisjes voeren andere taken uit, zoals het huishouden en het opruimen van de botten van de gedrochten. Al snel krijgt Ottilie een nauwe band met een paar van deze meisjes, zodat ze een nieuwe blik in de wereld van de gedrochtenjagers krijgt. Bovendien zijn er genoeg vragen die beantwoord moeten worden… en wie kan beter informatie geven dan de slovies, de meisjes die in de achtergrond opgaan en alles meekrijgen wat er verteld wordt?

Ga direct naar Ottilie en de drochtenjagers op BOL.com.


Recensie over Ottilie en de gedrochtenjagers

CooleSuggesties topper

Ottilie en de gedrochtenjagers ie een spannend eerste boek, waarin een compleet nieuwe wereld geschapen wordt. Er rijzen echter genoeg vragen, want die nieuwe wereld blijkt nog helemaal niet zo oud – veel ouderen moeten zich toch de toedracht naar deze wereld kunnen herinneren? En waarom is er zoveel geheimzinnigheid over de ‘onschuld’. Waarmee jongens kunnen strijden? Waarom geen volwassen mannen? Of vrouwen? Het verhaal is spannend en heel onderhoudend geschreven. De magische wereld doet je soms het kippenvel over de armen lopen en is misschien wel wat spannend voor kinderen van 9 jaar. Als je echter van wat geglibber en gegruwel houdt, is het smullen tot de laatste bladzijde. Je zou het kunnen vergelijken met De Grijze Jager, maar dan met creepy monsters!

Score: 9


Informatie

Ottilie en de drochtenjagers,
Illustrator:
Uitgever: Gottmer, 352 pagina’s, paperback.
Vanaf: 9 jaar. ISBN: 9789025771461. Prijs: 16.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.