logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Otherhood

De moeders van Matt, Daniel en Paul hebben geen idee meer hoe hun zonen leven en welke interesses ze hebben. De zonen leven ieder hun eigen leventje zonder hun moeders daar al te veel in te betrekken. En dat is iets wat de moeders niet zint. Na weer een moederdag zonder een kaartje of belletje zijn ze het zat. Ze besluiten alle drie op dezelfde dag voor een week naar hun zoon te gaan. De band moet aangesterkt worden.

Vrienden

Vroeger waren Matt, Daniel en Paul goede vrienden. Bij de moeders Carol, Dillian en Helen is daardoor ook een vriendinnenband uit ontstaan. Ze spreken elkaar nog elke maand op het ‘leesclubje’, hoewel daar weinig boeken besproken worden. Het is eigenlijk meer gezellig bijkletsen. Tussen de jongens is het contact inmiddels verwaterd doordat ze allemaal hun eigen richting uit zijn gegaan. De moeders hebben het met elkaar nog wel over de jongens. En zo ook op die bewuste moederdag waarop geen van de jongens iets had laten horen op moederdag. Dus ze besluiten alle drie naar hun zoon af te reizen en daar een week te blijven. Zodat ze weer meer op de hoogte zijn van het leven van hun zoon.

Carol en Matt

Als Carol bij Matt voor de deur staat weet Matt is redacteur bij een mannenblad en zijn moeder ervaart dat zijn leven bestaat uit seks, drugs en rock-‘n-roll. Carol heeft hier natuurlijk een mening over en laat die ook zeker aan Matt horen. Met als resultaat dat Matt hier (onbewust) over na gaat denken en uiteindelijk zelfs op date gaat met een vrouw waar hij normaal nooit mee zou daten. Een date die zijn moeder voor hem geregeld heeft. Die date zet hem aan het denken.

Gillian en Daniel

Daniel is na een pijnlijke break-up naar Edinburgh gevlucht. Hij is door zijn vriendin Erin het huis uit gezet na een enorme ruzie. Het hoofdonderwerp van die ruzie was het feit dat Erin een kindje wil en Daniel niet. Matt belt zijn oude vriend Matt en zet het op een drinken. Hij heeft met Erin afgesproken dat ze een maand uit elkaar zijn zodat hij kan nadenken over wat hij wil. Maar die maand is inmiddels al lang verstreken. Nu zijn moeder op bezoek is wordt het onderwerp vriendin en kleinkinderen door Gillian aangehaald. Gillian geeft Daniel haar advies, maar de vraag blijft of Daniel hier iets mee gaat doen.

Helen en Paul

Als Helen op de stoep staat bij Paul’s huis is Paul niet thuis. De deur wordt open gemaakt door Andre, wat naar later blijkt, de vriend van Paul. Officieel weet Helen niet dat Paul homo is, maar ze heeft het altijd al geweten. Paul heeft het haar nooit durven vertellen. In de week dat Helen bij Paul logeert groeien ze wat dichter naar elkaar toe. En komt er een wens die Helen al opgegeven had uit.

Ga direct naar Otherhood op BOL.com.


Recensie over Otherhood

In het boek Otherhood krijg je een kijkje in het leven van 3 moeders en hun volwassen zonen. Ze brengen onverwacht een bezoekje (van een week) aan hun zoon om wat meer binding met hem te krijgen. Hoewel de moeders nog een hechte band met elkaar hebben zien hun zoons elkaar niet meer. De drie verhaallijnen lopen parallel naast elkaar. Het boek is prettig geschreven en geeft heel goed de veranderende relatie tussen moeder en zoon weer. Naast diepgaand is het ook een vermakelijk boek. Het einde van het boek is een mooi slot waarin iedereen samenkomt.

Score: 7.5


Informatie

Otherhood,
Illustrator: nvt
Uitgever: Boekerij, 304 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789022587867. Prijs: 15.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.