logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Oscar Cook: Opmerkelijke gebeurtenissen

Dit is het vierde boek van Oscar Cook dat op onze website verschijnt en het eerste deel van een trilogie. Het zal dan ook nog even spannend worden waar het verhaal heengaat en hoe het zich nog verder kan ontwikkelen. Net als in de vorige boeken reis je hier naar het verleden met Oscar en diens vriendinnetje Stiene. Opmerkelijke gebeurtenissen, maar nog niet zo vreemd als het grootse avontuur waar ze nu aan gaan beginnen!

Dit is boek 4 uit de serie over Oscar Cook.

Moeder en dochter

Daarbij maak je niet alleen het bijzondere avontuur mee dat de twee kinderen beleven, maar krijg je ook de kopzorgen in hun dagelijkse leven, zoals Oscars vader die verliefd is op een vrouw, waardoor Oscar binnenkort misschien een stiefbroertje heeft. Moet hij daar blij mee zijn? Vooralsnog staat dit eerste deel van de trilogie in het teken van Stienes moeder, die nog niet zo lang geleden is overleden. Tussen oude spullen heeft Stiene een oud kistje gevonden met een brief van haar moeder om op zoek te gaan naar de Mensothecaris. Verder zaten er heel wat oude munten in het doosje. Maar wat daar mee moet?

Magische Oscar

Zoals je misschien weet, is in het vorige avontuur de magische talisman van Oscar verloren gegaan. Dat zou het einde van de avonturenreeks kunnen zijn, maar blijkbaar was Oscar zo verbonden met de talisman, dat de magische krachten op hem zijn overgegaan. Hij heeft het kleinood dus helemaal niet meer nodig om opmerkelijke gebeurtenissen te veroorzaken. Zo kan hij samen met Stiene verdwijnen naar het verleden, op het moment dat ze het eerste muntje in een magische put gooien. Daardoor reizen ze af naar Salem, Amerika, in 1692.

Heksenjacht

Salem staat bekend om zijn wrede rechtspraak ten opzichte van heksen, waar ze in die tijd nog in geloofden. De vrouwelijke bevolking is hun leven dan ook niet zeker, vooral de Indiase bevolking – die als slaven leven bij de Westerse kolonisten – moeten er regelmatig aan geloven. Er gebeuren dan ook vreemde dingen, zo blijkt. Mensen raken bedwelmd en lijken zichzelf niet meer te zijn. Oscar en Stiene raken bevriend met een Indiaas meisje en komen zo in aanraking met hun cultuur en hun verband met het geestenrijk. Daar geeft de overleden oma van het meisje Oscar en Stiene belangrijke informatie. Maar ook ontdekken ze waarom ze naar deze tijd zijn afgereisd… en wat in ‘s hemelsnaam een Mensothecaris is.


Ga direct naar Oscar Cook: Opmerkelijke gebeurtenissen op BOL.com.

Recensie over Oscar Cook: Opmerkelijke gebeurtenissen

De bijzondere avonturen van Oscar Cook zijn het lezen absoluut waard. De hartverwarmende en spannende avonturen hebben diepe lagen en zorgen voor een menselijke kijk op het verlies van ouders, persoonlijke ontwikkeling en de drang om waarheid te vinden in bijzondere situaties. Wat en hoe het nou zit met Stienes moeder? Daar wordt in Opmerkelijke Gebeurtenissen een tipje van de sluier gelicht. Toch is die uitleg niet erg helder, en dat is jammer. Op naar het volgende avontuur!

Score: 7


Informatie

Titel: Oscar Cook: Opmerkelijke gebeurtenissen
Auteur:
Uitgever: Van Halewyck
Aantal pagina’s: 244
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789463833103
Prijs: 16 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.